Acel moment când îți găseși sufletul pereche, bărbatul alături de care vrei să petreci restul vieții. Atunci când faci cunoștință cu viitoarea soacră și depistezi unele trăsături caracteristice ei, începi parcă să te indispui.
Sunt sigură că majoritatea femeilor au descoperit unele aspecte legate de mama soacră, și cât de mult nu le-am ignora noi, reușesc oricum să iasă la suprafață. Probabil că este politicoasă și se comportă frumos cu tine, dar cu siguranță, nu ar spune tot ce gândește despre tine:
1. Da, ești soția lui, dar eu sunt mama!
Este destul de greu pentru o mamă să accepte faptul că în viața fiului său a mai apărut o femeie – femeie cu un rol foarte importat,obișnuită fiind ca ea să ocupe acel loc vreme de atâția ani!
2. L-am crescut o viață!
Tu fiind o soție grijulie, îi sfătui bărbatului tău să rezolve o situație sau o problemă într-un anumit mod, iar ea se opune acestui lucru. „L-am crescut o viață întreagă! Știu eu cum e mai bine să facă!”
3. Intimitate!
Dacă o să aibă ceva de-i spus despre tine, o să-i spună asta doar lui, nu și în fața ta.
4. Teama de a nu greși!
Uneori e foarte simplu să micșorezi tensiunea dintre tine și soacra ta. De ce? Foarte simplu – teama de a nu fi exclusă dacă greșește. Este și ea om și îi este teamă să nu o excludem din viețile noastre!
5. Competiția mamelor soacre.
Crăciunul, Paștele sau orice altă reuniune de familie au devenit un bun prilej de a observa cum se „duelează” cele două soacre. Pare a fi o competiție supranumită „cine oferă mai mult ajutor și cine face lucrurile mai bine?”.
6. Nu trebuie să îmi spui „mamă”!
Cred că fiecare soacră și-ar dori să fie atât de apropiată cu nora ei!
7. Mania nepoților.
Aceiași întrebare în fiecare zi “Când apar nepoții?”
8. Aș vrea să îți pot spune că nu e bine cum gândești.
Povestește-i cât mai des despre cum ai proceda într-o oarecare situație. Ea nu cade de-acord și tu vezi acest lucru, însă ție nu îți spune nimic. În oarecare măsură, ea este mama soacră, nu mama ta și oricum, deciziile îți aparțin.