articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Intretinere gradini-o necesitate majora

Intretinere gradini-o necesitate majora

🕔08.Dec 2016

In momentul in care detinem o gradina, cea mai placuta parte este cea in care o amenajam dupa propriile gusturi si avem grija ca totul sa fie in armonie si ca obiectele de decor sa se asorteze unele cu celelalte. Nu dupa mult timp, insa, pot aparea problem din cauza daunatorilor si a factorilor climaterici. De aceea, este de preferat sa apelam la specialisti in intretinere gradini. O alta alternativa este sa ne ocupam chiar noi insine de aceasta activitate, deoarece pe parcurs poate deveni placuta.

Cand spunem intretinere gradini, nu ne referim doar la plante si gazon, ci si la obiectele decorative, de exemplu bancile, mesele, ghivecele, fantana, foisorul si / sau alte elemente de design exterior pe care le detinem. Intretinerea gradinii are o importanta majora, intrucat plantele trebuie sa se dezvole intr-un mod armonios, gazonul trebuie intretinut constant, la fel si celelalte obiecte de decor. Altfel, exista riscul ca toata munca pe care ati depus-o in amenajarea gradinii sa fie in zadar.

Desi momentele in care ne relaxam in gradina sunt foarte placute, la fel pot deveni si cele in care ne ocupam de intretinerea acesteia. Pentru multe persoane, aceasta activitate a devenit incetul cu incetul chiar un hobby. In functie de anotimp, gradina necesita o intretinere corespunzatoare.

Intretinerea gazonului este o activitate care nu necesita foarte mult efort. Acesta trebuie tuns periodic, udat si fertilizat, iar golurile din el trebuie umplute. Vegetatia moarta trebuie sa fie indepartata si buruienile trebuie extrase. De asemenea, se aplica tratamente pentru a preveni bolile si daunatorii. Din luna mai pana in luna iunie, gazonul se bucura de o crestere maxima, de aceea va trebui cosit de doua ori pe saptamana. In restul timpului, aceasta activitate se va efectua doar o data.

Pentru a mentine dezvoltarea armonioasa a plantelor, acestea trebuie udate si fertilizate periodic, sapate si curatate. Gardurile vii trebuie taiate la anumite intervale de timp pentru a fi simetrice. La fel ca in cazul gazonului, se vor aplica tratamente importriva daunatorilor. Un aspect foarte important este smulgerea buruienilor, pentru a nu inflori si pentru a nu face seminte. Acestea consuma apa si nuntrientii de la plante, pot adaposti instecte si pot cauza boli plantelor. De asemenea, daca vor creste inalte, vor face umbra plantelor. Totodata, nici melcii cu sau fara cochilie nu trebuie neglijati.

Asa cu este mentionat mai sus, intretinerea gradinii inseamna si ingrijirea obiectelor decorative. Daca in gradina exista o fanta arteziana, aceasta trebuie intretinuta constant pentru a fi functionala si pentru a avea un aspect placut. Fundatia trebuie curatata, pentru a indeparta orice fel de resturi, de exemplu frunze, ambalaje. Crustele sau alte depuneri trebuie indepartate. Bazinul trebuie golit si curatat cu aparate speciale, iar daca au existat pete cauzate de ciuperci, acestea trebuie indepartate.

Daca in gradina exista obiecte decorative din lemn, de exemplu mese, scaune, acestea nu trebuie curatate decat dupa ce s-a aclamatizat si s-a aplicat primul strat de ulei. Dupa despachetare, trebuie sa se aplice ulei. Ad

Daca doriti ca gradina sa aiba mereu un aspect placut, activitatea de intretinere gradini poate deveni, in timp, un hobby. Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Topgradini.ro