articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Infiintare plantatie Paulownia – sfaturi pentru reusita

Infiintare plantatie Paulownia – sfaturi pentru reusita

🕔08.Apr 2015

Aceasta specie de arbori este originara din regiunea Asiei, fiind  inzestrat cu proprietati care il catalogheaza ca fiind Aluminiul lemnului. Asta i-a facut pe mult tineri si nu numai sa inceapa procedurile de infiintare plantatie Paulownia.

Deoarece dorim o productivitate crescuta si o calitate buna a rasadului de Paulownia, trebuie sa avem in vedere cativa pasi importanti pentru pregatirea necesara inainte de a infiinta plantatia Paulownia.

Pentru infiintare plantatie Paulownia, totul pleaca de la sol

Pentru inceput trebuie stiut faptul ca acestor arbori nu le plac solurile argiloase compacte, si nici locurile unde panza freatica este aproape de suprafata solului. In ultimul caz, prezenta panzei freatice la o adancime mai mica de doi metri, poate duce la moartea arborelui.

Stratul de pamant poate contine chiar si bolovani, atata timp cat acestia nu creaza un strat de roca care sa impiedice dezvoltarea in adancime a radacinilor. De asemenea, Paulownia este un arbore ce nu poate fi plantat in soluri acide, nivelul de PH al pamantului trebuie sa fie in jurul valorii de 5.5 sau peste acest factor al PH-ului. Deoarece Paulownia nu suporta panza freatica de adancime mica, cu riscul de a ne repeta, mentionam ca trebuie tinut cont de acest amanunt, dar, totusi pentru plantele tinere, irigarea corespunzatoare este primordiala.

Pentru a permite cresterea armonioasa a plantelor, solul trebuie pregatit corespunzator fie prin arare, fie prin saparea de gropi cu diametre de pana la 70 de centimetri si cu adancimi de pana la un metru. Pentru a profita cat mai bine de suprafata arabila, este recomandata utilizarea unui plan de plantare corespunzator nevoilor. Pentru aceasta puteti opta pentru distante de pana la patru metri intre arbori pentru a putea aproximativ o suta de arbori pe o suprafata de o mie de metrii patrati.

Pentru o infiintare plantatie Paulownia sanatoasa, trebuie avuta grija

Putem alege perioada dintre lunile Aprilie si August pentru a planta puietii, tinand totusi cont de faptul ca in Aprilie mai exista temperaturi ce pot duce la inghet. Chestiune ce trebui complet evitata! Puietii trebuiesc plantati in gropile efectuate in sol comform planului de plantare folosindu-se fie unelte de mana, sau daca dorim plantarea unui numar mai mare de puieti, putem folosi utilaje de sapare.

Pamantul rezultat din saparea gropii, nu se arunca. Jumatate din aceasta cantitate este amestecata cu ingrasamant natural pentru a asigura o textura moale, dar si nutrientii necesari puietilor pentru a creste armonios.

Dupa plantare, puietii trebuiesc ingrijiti si irigati regulat pentru a le permite acestora sa creasca cat mai repede dar si sa devina vigurosi. In mod orientativ, un copac tanar are nevoie de circa 50 de litri de apa pe saptamana, sau daca folosim un hidrogel special, aceasta cantitate poate fi injumatatita in primii doi ani de crestere.

Asadar, procedurile necesare pentru infiintare plantatie Paulownia sunt destul de simple si nu necesita prelucrari complexe ale solului, tot de ceea ce este nevoie, este unpic de atentie la selectarea zonei unde vom planta, o irigare corespunzatoare, curatarea de buruieni, iar restul face mama natura.

Ne puteti contacta la numerele de telefon: 0744199190; 0748396973; 0726225631.

Similar Articles
Importanta necontenita a agriculturii

Importanta necontenita a agriculturii

Agricultura este principală ramură a industriei încă din cele mai vechi timpuri. Încă din timpurile

Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Daca nu stiati inca acest lucru, e bine sa il cunoasteti: cand ne referim la

Cultivare orez doar de la Danca International!

Cultivare orez doar de la Danca International!

  Orezul este folosit de catre majoritatea populatiei, datorita avantajelor pe care acesta le are asupra

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

  Fie ca va doriti pui de gaina, de curca, de rata sau de gasca, ori

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

  Ideea de a avea propria gradina de legume pleaca din multe motive, fie ca vorbim