Stiai ca foie gras de rata a starnit de-a lungul timpului pasiuni si controverse in aceeasi masura? Cert este ca daca vei gusta o data din acest preparat te vei indragosti pe loc si vei fi cucerit pe viata. Cu o istorie foarte veche si cu un pret piperat, foie gras-ul iti ofera o experienta culinara de neuitat, o paleta de arome variate, care se combina intr-o explozie de placere. Impreuna cu cimbru si busuioc, ienibahar, nucsoara, coriandru si alcooluri parfumate precum armagnac, cognac sau porto si un pahar de vin alb dulce, vei servi un preparat de lux care-si merita renumele!
Cum sa prepari foie gras rata cu care sa-ti inebunesti toti musafirii
Traditia franceza spune ca foie gras rata se serveste numai rece, traditional, si este vorba despre un antreu ce se gaseste pe mesele francezilor de sarbatoare, in special de Craciun. Desigur, foie gras-ul se poate servi si cald sub forma de „escalope de foie gras poêlée”, singur, la tigaie, sau, pentru cei mai rafinati, ca ingredient principal al unei retete savuroase. Poti sa degusti si “foie gras de rata entier” si te vei folosi de cutit si de furculita, exact ca in cazul unei fripturi.
Vrei sa-ti incanti si tu prietenii cu o reteta de foie gras rata preparat ca la carte? Iti dezvaluim noi una dintre cele mai apetisante retete cu care nu ai cum sa dai gres, are la baza prune de California si usturoi confiat.
Pentru aceasta reteta iti trebuie un ficat de rata proaspat, 500 g iti sunt suficiente, ce se taie in felii nu mai mari de 1 cm. Scoti toate venele din ficat si-l pui pentru 12 ore in lapte. Scoti ficatul din lapte, il scurgi bine si il condimentezi cu piper alb, cognac si sare dulce.
Fiecare bucata de ficat se pune in forma de terina de inox, straturi succesive presand in permanenta. Formele pline se invelesc in 2-3 straturi de folie alimentara si se lasa in mod obligatoriu 2-3 ore in frigider.
Se incalzeste un cuptor cu ventilatie la 110 grade Celsius, se pune o tava cu apa in cuptor si se introduc formele in tava cu apa. Lasi totul la bain marie pentru 8-9 minute. Se raceste ficatul la temperatura camerei, iar apoi se da la frigider la 5-6 grade. Acum compozitia capata consistenta untului si face in partea de sus un “guler” de grasime.
Se scoate foie gras-ul din forma, se tine invelit in folie, tot la frigider, si se serveste in bucati mici de 50-80 grame alaturi de dulceata de usturoi si prune de California, trufe negre si un vin alb dulce.
Cumpara foie gras rata de la Euro Indal si alege numai clasa A
Reusita preparatului prezentat este data de calitatea pe care o are foie gras rata. Pentru aceasta ia legatura cu Euro Indal din Bucuresti si cumpara foie gras rata, clasa A, diferite variante de prezentare, pentru rasfat total al papilelor gustative.
Moulard si Barbarie sunt 2 marci cunoscute de foie gras de rata pe care si Euro Indal le comercializeaza, ficat feliat, autosigilat, vidat, proaspat sau congelat. Bucura-te de calitate si alege Euro Indal!