articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Importanta procesului de galvanizare metale

Importanta procesului de galvanizare metale

🕔25.Sep 2015

Orice suprafata metalica ce nu a beneficiat de un tratament optim impotriva coroziunii si a actiunii factorilor externi este extrem de vulnerabila. Poate cel mai bun exemplu in acest caz este ce se intampla cu tabla aripii unui autoturism in momentul in care stratul de vopsea sare. In scurt timp se constata ruginirea tablei la nivel local. Ei bine, la fel se intampla cu orice suprafata ce nu a fost tratata. Promtdistrib va ofera servicii profesionale de tratare a suprafetelor si a pieselor metalice prin procesul de galvanizare metale dar si prin acoperiri speciale pentru protectie.

Descrierea procesului de galvanizare metale

In primul rand, procesul de galvanizare metale este unul electro-chimic. Mai exact, vorbim despre procesul de electroliza, proces prin care, cu ajutorul unui curent electric, a doi electrozi si a unei substante de tranzit, sau electrolit se obtine depunerea de strat metalic sub forma unei pelicule pe suprafata metalului ce urmeaza a fi acoperit. Cei doi electrozi, Anod si Catod au roluri specifice, anodul este cel care cedeaza particule de metal, ioni care se depun la randul lor pe catod.

In functie de necesitati, instalatiile de galvanizare metale sunt concepute astfel incat in baia de electrolit, care este o substanta pe baza de saruri prin intermediul careia, curentul electric si ionii metalului de la anod circula spre catod. Astfel, are loc procesul de galvanizare metale, insa care sunt avantajele acestui proces, si de ce este recomandat sa aplicam aceasta procedura pentru suprafetele metalice?

Beneficiile oferite de catre procesul de galvanizare metale

Ei bine, cel mai mare atuu al procesului de galvanizare metale este ca suprafata metalica, odata tratata devine imuna la agentii corozivi. Astfel, in laboratoarele noastre de testare obtinem o rezistenta a suprafetelor galvanizate la ceata de saruri pentru o perioada si de 10 zile. Bine inteles, in conditii normale este aproape imposibil de reprodus marea densitate de agenti corozivi pe care ceata sarata generata de catre expertii nostri in laborator o are.

De asemenea, metalele tratate prin intermediul procesului de galvanizare metale pot fi vopsite sau lacuite cu o eficienta mult mai mare. Datorita stratului metalic de protectie, peliculele organice, vopseluri, lacuri, protectii, etc. au o aderenta mult mai buna decat in cazul suprafetelor netratate. Totodata, aspectul estetic al suprafetelor tratate este unul imbunatatit, iar datorita peliculei metalice de suprafata, gradul de rezistenta la abraziune a suprafetei este si el imbunatatit.

Procesul care sta in spatele procedurii de galvanizare metale este folosit si in scop ornamental. Astfel, se realizeaza placari ale diferitelor obiecte metalice cu diferite straturi de metale pretioase. Un bun exemplu in acest sens poate fi si placarea bijuteriilor de argint cu o pelicula de aur de 24k.

Promtdistrib ofera servicii profesionale de galvanizare metale dar si de tratare chimica pentru suprafete metalice. Oferim tuturor clientilor nostri cel mai inalt grad de profesionalism, precum si un control al calitatii prin care reusim sa mentinem cel mai inalt nivel al exigentei.

Pentru a afla mai multe despre serviciile noastre, dar si pentru a ne contacta, va invitam sa ne vizitati siteul nostru, www.promtdistrib.ro.