articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Hidroizolatii interioare si exterioare

Hidroizolatii interioare si exterioare

🕔16.Apr 2015

Prin hidroizolatii se inteleg lucrarile aplicate la obiecte, constructii, cladiri sau elemente de constructii care le fac rezistente la patrunderea apei, adica impermeabilizarea lor. Este si o metoda prin care se stopeaza deteriorarea acestora din cauza apei, prin formarea unei bariere impermeabile. In interiorul unei cladiri, zonele in care se aplica aceste operatii sunt baile, dusurile, spalatoriile si grupurile sanitare. In exterior, zona se extinde la acoperisuri, terase, balcoane, ziduri, rezervoare de apa sau piscine. Hidroizolatia de baza presupune trei pasi pentru a asigura un interior etans si ecologic. Primul este depistarea corecta a sursei de infiltrare a apei, al doilea este alegerea celui mai eficient sistem pentru eliminarea acestor surse, iar al treilea reprezinta finalizarea lucrarilor in mod corespunzator, acordandu-se atentia cuvenita fiecarui detaliu si fiecarei componente in parte.

Hidroizolatii si metodele lor de aplicare

In constructii, o cladire sau o structura a sa este impermeabilizata prin aplicarea de membrane care au rolul de a proteja interiorul, dar si integritatea structurala. Deoarece betonul in sine nu este un material etans, se aplica un sistem conventional de hidroizolare, care implica folosirea de membrane ce pot fi obtinute din diferite materiale, cum ar fi bitumul, silicatul, PVC-ul, sau polietilena de inalta densitate. Prin lucrari de hidroizolatii cu aceste materiale se obtine o bariera intre structura cladirii si exterior care previne patrunderea apei. Aplicarea sistemului se bazeaza pe exigente ridicate pentru a nu prezenta dificultati, in primul rand in ceea ce priveste aderarea la substrat, acestea putand duce ulterior la cai de infiltrare a apei.

Tehnologie avansata in hidroizolatii

Spre deosebire de materialele de constructii traditionale, in ultimii douazeci de ani aceasta industrie a cunoscut progrese tehnologice importante in materie de hidroizolatii, incluzand aici atat sistemele de impermeabilizare integrale cat si membrane mult mai eficiente. Sistemul integral lucreaza propriu-zis in matricea unei structuri de beton, conferind betonului in sine calitatea de impermeabilitate. Exista doua tipuri de astfel de sisteme: hidrofil si hidrofob. Primul foloseste in general o tehnologie de cristalizare, adica inlocuieste apa din beton cu cristale insolubile. Sistemul hidrofob foloseste acizii grasi pentru a bloca porii betonului, impiedicand astfel patrunderea apei.

Cele mai recente tipuri de membrane tind sa depaseasca neajunsurile care pot fi intalnite in cazul celor din PVC sau polietilena. In general, noua tehnologie se bazeaza pe substante polimerice, extrem de adezive, pentru a crea bariera perfecta in jurul exterior al unei structuri.

Zonele unei cladiri, care necesita hidroizolatii

Componentele cladirilor care sufera astfel de lucrari sunt fundatiile, subsolurile, baile si toaletele, acoperisurile, terasele si balcoanele. In cazul constructiilor vechi, componentele mentionate mai sus au nevoie de o investigatie mai detaliata decat in cazul celor noi, daca la acestea din urma se aplica tehnologia corecta, iar materialele de constructie sunt adecvate, mai ales in ceea ce priveste structura.

In cazul unui subsol sau al unei pivnite pline de umezeala, trebuie stiut ca acest lucru scade dramatic din valoarea unei case. De aceea, inainte de a face o lucrare de remodelare, este bine sa se rezolve problema igrasiei, chiar daca aceasta nu este foarte evidenta. Cel mai bun inceput este de a cere sfatul unui specialist in domeniu.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.europlastic.ro

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare