articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Hartia de ambalat

Hartia de ambalat

🕔10.Mar 2013

Hartia este un material plan si subtire, avand ca element principal suprafata ei care are dimensiunea mult mai mare decat grosimea ei. Hartia se obtine din imbinarea fibrelor de celuloza cu ajutorul unor lianti chimici. Fibra de celuloza se gaseste in pulpele lemnoase ale diferitelor conifere, dar si in componenta altor plante precum bumbacul, canepa sau inul.

Hartia a fost folosita pentru prima data in China, undeva in jurul anului 200 I.Hr. Pe atunci era realizata din carpe de matase. 250 de ani mai tarziu, apare hartia in varianta ei mai moderna, confectionata din bumbac sau  canepa amestecate cu apa din care se forma o pasta si care era apoi intinsa pe o foaie.

In Europa, prima fabrica de hartie a fost infiintata in jurul anului 1100 in Spania.

In zilele noastre sunt doua metode de realizare a hartiei. Metoda mecanica este mai putin costisitoare, dar rezultatul finit nu pastreaza forma fibrelor in intregime, de aici rezultand o calitate scazuta. Cealalta metoda de realizare a hartiei consta intr-un procedeu chimic, care, desi mai scump decat cel mecanic, pastreaza in procentaj de 50% aspectul fibrelor de celuloza, hartia fiind de calitate superioara.

Ca si utilizare, hartia se foloseste pentru a scrie pe ea, dar poate fi folosita si ca ambalaj pentru diferite produse.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre hartie ca si ambalaj, despre proprietatile ei si despre tipuri de hartie pentru diferite categorii de produse.

Aparuta inital cu forme ce lasau de dorit, hartia de ambalaj s-a adaptat foarte rapid la cerintele consumatorilor si producatorilor. Datorita tehnologiilor curente, hartia de ambalaj din prezent, poate lua variate forme si poseda proprietati mult mai calitative.

In functie de tipul produsului pe care trebuie sa-l protejeze, hartia de ambalaj este conceputa special pentru a asigura proprietatile necesare ale acestuia.

In ziua de azi, exista o gama foarte variata de hartie de ambalaj ce indeplineste cerintele de depozitare, pastrare, conservare si livrare ale produselor.

Datorita faptului ca poate fi imprimata foarte usor cu text, imagini sau diferite concepte grafice, hartia de ambalaj poate fi, in acelasi timp, si o buna modalitate de publicitate, astfel ca hartia de ambalaj poate avea rol si de eticheta.

Avand o masa proprie foarte mica, hartia de ambalaj este folosita in proportie foarte mare in procesul de ambalare la nivel international.

Putand fi combinata cu diferite materiale, hartia de ambalaj poate impacheta si produse uleioase sau produse ce contin grasimi.

Hartia pergament este folosita pentru produsele ce au un continut de grasime. Ca si proprietati, hartia pergament este translucida si tratatata special pentru a fi rezistenta la grasimi si uleiuri.

Hartia Kraft (numita dupa modul de realizare al hartiei) este un tip de hartie rezistent, folosit pentru confectionarea sacilor. Hartia Kraft albita are un aspect mult mai placut decat anterioara, garantand aceeasi rezistenta ridicata.

Hartia matase confera rezistenta mecanica foarte buna si este in acelasi timp  subtire si flexibila. Este destinata procesului de ambalare ce urmareste factorii estetici in principal si este foarte folosita pentru produsele fine, elegante.

Din aceasta hartie pot fi confectionate si diverse pungi pentru rotiserie, covrigi, pizza, patiserie, panificatie si lista poate continua.

Similar Articles
Unde ajunge valiza ta după check-in

Unde ajunge valiza ta după check-in

Vă întrebați ce se întâmplă cu bagajele voastre atunci când le depuneți la biroul de check-in din

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Fie că eşti student, şomer, îţi doreşti o carieră de succes sau pur şi simplu

Imprumut nebancar rapid

Imprumut nebancar rapid

In acest moment nu putem spune ca in cadrul pietii se gasesc  multe IFN-uri ce

Obtinerea  si costurile la obtinerea  certificatului energetic

Obtinerea si costurile la obtinerea certificatului energetic

Atata vânzarea insa in aceeasi masura si închirierea unei locuinţe sau atunci cand sunt in

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Este pe piata o anumita clasa a performantei energetice in privinta certificatelor energetic care se