articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Gradina pe acoperis – terasa verde, dar si multe alte avantaje

Gradina pe acoperis – terasa verde, dar si multe alte avantaje

🕔08.Apr 2016

Prezenta unei gradini pe acoperis reprezinta pentru multi o oaza. Indiferent insa cat de mica nu ar fi, o asemenea amenajare reprezinta pentru multi un lux si anume datorita faptului ca in prezent, cand copacii sunt taiatipentru a face mai multe locuri de parcare, cand spatiile verzi sunt distruse de inconstienta oamenilor, multi au si uitat ce reprezinta o gradina, precum si ce avantaje poate aduce.

Nimic nu este mai placut si mai relaxant de cat umbra oferita de arbori,de plante sau de vita de vie, de cat mirosul ierbiiproaspat taiata, de cat multitudinea de culor care renasc odata cu primavara, de cat zumzetul albinelor sau aroma imbietoare a florilor.

Gradinile pe acoperis nu sunt o inventie a secolului in care traim. Inca din cele mai vechi timpuri acestea erau amenajate fie pentru impodobirea spatiului, fie pentru multitudinea de avantaje pe care asemenea amenajari le ofera. Acestea au inceput sa fie din nou folosite la cote maxime, caci in lumea in care traim, o lume a poluarii, a multimii de boli si infectii, oamenii au inteles ca secretul pentruo viata sanatoasa este reintoarcerea la natura.

Consum scazut al energiei – avantaj al gradinilor pe coperis

La oprima vedere s-ar putea crede ca acest lucru nu ar fi posibil. Insa din contra, gradinile pe acoperis contribuie extrem demult la economisirea energiei caci prin modul de amenajare al acestora ele prezinta proprietati de termoizolare.

Acest lucru este posibil datorita faptului ca plantele detin proprietatea de a reflecta razele solare. Prin urmare, in combinatie cu stratul termoizolator al acestor cladiri, ele contribuie la mentinerea racorii pe timp de vara.

In acelasi timp, in timpul iernii, temperaturile la interior nu scad si prin urmare nici nu sunt influentate de schimbarile de temperatura de afara. In asemenea mod se asigura ca pe durata iernii sau a perioadei friguroase, temperatura la interior sa fie una ridicata, astfel incat sa existe un confort termic.

Gradinilepe acoperis reduc si intensitatea zgomotelor

Despre fapul ca gradinile pe acoperis au o multime de avantaje am mai mentionat. Printre acestea se enumera si faptul ca aceste tipuri de gradini detin si proprietati de izolare fonica. S-a demonstrat ca prin structura sa (cum ar fi substrat, aerul dintre straturi, plante), gradinile pe acoperis pot reduce nivelul sunetelor din exterior cu pana la 8 db. Acest lucru este indeajuns pentru ca noi sa putem avea un somn linistit, sa ne putem concentra indiferent ca suntem acasa sau la birou,precum si sa ne relaxam sau doar odihnim.

Realizarea gradinilor pe acoperis

Daca sunteti convins de eficacietatea unor asemenea gradini pe acoperis, si doriti sa va amenajati si dumneavostra una, atunci solutia ideala este firma Odu Green Roofs. Cu o experienta vasta in domeniu,Odu Green Roofs va ofera idei originale,materiale ecologice si de cea mai buna calitate de constructie, precum si seriozitate si realizarea lucrarilor in celmai scurt timp si la o calitate inalta.

Nu ezitati, Odu Green Roofs (www.odu.ro) va sta la dispozitie pentru a va transpune in realitate imaginatia.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare