articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Ghid de hranire pui gaina de o zi

Ghid de hranire pui gaina de o zi

🕔06.Jan 2015

Un pui gaina de o zi este mult mai sensibil si mai expus bolilor decat ai crede la prima vedere. Daca nu-i ingrijesti corespunzator, daca nu-i hranesti adecvat si daca nu-i tii la o temperatura de 30 de grade, puii tai de gaina s-ar putea sa nu reziste.

La tara toata lumea stie cum se ingrijesc pui gaina de o zi. Daca vei intreba vreo babuta de pe ulita aceasta iti va zice clar si raspicat: in primele 24 de ore trebuie sa-i vaccinezi daca vrei sa-i feresti de boala Marek, dar si impotriva pseudopestei aviare care ar putea face ravagii printre puisorii tai. In primele 24 de ore sa nu-i scoti sub nicio forma afara si sa-i tii la temperatura constanta. Pui gaina de o zi sunt sensibili si la curentii de aer, dar si la o igiena precara.

Hranire pui gaina de o zi

 

Deoarece sistemul lor digestiv este inca foarte tanar, pui gaina de o zi trebuie sa urmeze fara doar si poate o dieta stricta. Doar in acest mod nevoile lor de crestere vor fi intrunite si ii vei mentine si sanatosi.

In cazul in care puii tai de gaina de o zi au fost scosi de la incubator trebuie sa stii ca in primele 24 de ore ei nu necesita nici hrana, dar nici apa. Cum asa? Toate substantele nutritive necesare sunt absorbite din sacul de galbenus prezent in interiorul cojii in timpul procesului de incubare.

Dupa ce au trecut primele 24 de ore puii de gaina vor adopta o dieta speciala. Pana cand? Pana cand vor implini 6-8 saptamani.

Pui gaina de o zi si hrana dupa primele 24 de ore

 

Pana la 6-8 saptamani puii de gaina vor fi hraniti cu faina de cereale speciala pentru pui. Unele fainuri contin chiar si un medicament, un produs anticoccidian suplimentar, care ii va proteja pe puii tai de coccidioza ce poate fi o boala fatala.

Intre 6 si 17 saptamani poti sa adugi in dieta puilor tai si granule sau un amestec special pentru puii mai mari. Nu uita ca acestea trebuie sa le introduci gradat.

Dupa 18 saptamani puicutele sunt numai bune de ouat si trebuie hranite in mod special. Cumpara furaje speciale pentru acestea, hrana care trebuie sa le-o oferi la discretie. In cazul cocoseilor tineri nu trebuie sa-ti faci probleme, acestia vor manca de toate.

De unde cumpar pui gaina de o zi?

 

Daca nu ai timp sa te ocupi tu de toata perioada aceasta frumoasa care cuprinde clocirea si eclozarea poti sa cumperi pui gaina de o zi de la Agricola Ulmeni. Nu conteaza ca vrei doar 10 puisori de o zi sau mai multi, Agricola Ulmeni iti poate oferi exact cantitatea dorita. Cand? In orice moment. Nu conteaza ca vrei puisorii pentru curtea ta sau ai o ferma agricola, de la Agricola Ulmeni vei putea cumpara pui gaina de o zi la preturi excelente.

Iar daca ai nevoie si de hrana necesara pentru acestia, cat si de instructiuni si sfaturi pertinente de crestere pui gaina de o zi, echipa Agricola Ulmeni iti sta mereu la dispozitie cu experienta sa vasta!

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege pui gaina de o zi de la Agricola Ulmeni. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Agricola Ulmeni? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-160.523.

Articol oferit de 2biz.ro.

Similar Articles
Rulouri de gazon

Rulouri de gazon

Unul din aspectele uitate de cei ce au in curte rulouri de gazon e sa

Rafturi metalice pentru paleti – pentru afacerea d-voastra

Rafturi metalice pentru paleti – pentru afacerea d-voastra

Experienta societatii Racks Metal si are ca rezultat crearea unor spatii cu personalitate menite sa

Panouri radiante infrarosu

Panouri radiante infrarosu

Fiecare dintre noi ne dorim sa fim cat mai linistiti dar si sa simtim ca

Vitraliile ca arta

Vitraliile ca arta

Vitraliile mi-au intrat in vocabular cand eram mica…daca nu ma insel eram in scoala primara

Masini de ambalat si preturile producatorilor

Masini de ambalat si preturile producatorilor

In cazul in care detineti o afacere in care produceti diverse obiecte, este evident ca