articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Generatoare de caldura, solutia ideala pentru incalzirea spatiilor mari

Generatoare de caldura, solutia ideala pentru incalzirea spatiilor mari

🕔27.Oct 2014

Un sistem de incalzire se alege in functie de spatiul pe care urmeaza sa-l incalzeasca. Pentru spatiile rezidentiale exista o varietate de astfel de surse, in functie de combustibilul cu care functioneaza sau de energia electrica pe care o consuma. Insa, daca avem spatii foarte mari, cum sunt cele de productie sau de servicii, unde nevoia de caldura este imediata, adica nu se poate astepta cateva ore de la punerea in functiune a sursei de caldura pana la inceperea activitatii, atunci cea mai buna sursa de incalzit sunt asa-numitele generatoare de caldura.

Generatoare de caldura, cum pot fi clasificate

In constructii, ca si in agricultura, in depozite si spatii industriale, cum sunt halele de productie, acest tip de incalzire este solutia ideala pe timp de iarna deoarece sunt economice, iar modelele portabile pot fi mutate dintr-un loc in altul ori de cate ori este nevoie.

Genul de sistem de incalzire cu generatoare de caldura este diversificat, unul dintre principiile pe care s-ar putea face o clasificare a lor fiind combustibilul cu care functioneaza. In acest sens, se pot distinge generatoare de caldura care merg pe baza de benzina, de motorina, kerosen, gaz natural sau cele electrice. Mai pot fi clasificate in generatoare portabile si fixe, iar daca luam drept criteriu al clasificarii principiul de ardere, atunci am putea vorbi despre generatoare cu ardere directa si cele cu ardere indirecta. Cele cu ardere directa, care functioneaza pe baza de benzina sau kerosen, pot fi folosite la uscarea peretilor. Ele au nevoie de o buna ventilatie, care sa fie continua.

Avantajele utilizarii de generatoare de caldura

Generatoarele de caldura cu ardere directa elibereaza prin evacuare frontala aerul incalzit la o temperatura foarte mare. Dispozitivele portabile sunt prevazute cu maner pentru a fi usor transportate, iar unele modele au chiar roti pentru deplasare. Otelul inoxidabil din care sunt construite camerele de combustie are o mare rezistenta la temperaturi foarte inalte. Sunt dotate cu un dispozitiv care le controleaza flacara si pot fi conectate la un termostat, ceea ce ar evita supraincalzirea. Pentru ca elibereaza caldura prin flux de aer, aceste generatoare de caldura pot fi folosite si in spatiile deschise sau exterioare. Sunt deosebit de eficiente atunci cand este nevoie de o incalzire de urgenta sau la actiuni de uscare.

Generatoare de caldura cu ardere indirecta: mod de functionare 

Dispozitivele cu ardere indirecta sunt ideale pentru spatiile medii, dar pot fi utilizate cu succes si in cadrul celor mari. Sunt dotate cu compresor rotativ de aer, iar gazele emanate sunt ventilate prin cosul de evacuare. Si acestea pot fi conectate la un termostat si au un dispozitiv pentru controlul flacarii. In plus, majoritatea modelelor sunt prevazute cu roti, astfel mutarea lor dintr-un loc in altul in caz de nevoie se poate face foarte usor.

Randamentul generatoarelor de caldura cu ardere directa  de la www.motosape-motocoase.ro este maxim, de 100%, pe cand al celor cu ardere indirecta este ceva mai mic, de circa 80%.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare