articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Generatoare de caldura instant

Generatoare de caldura instant

🕔09.Apr 2015

Clima din tara noastra, temperat continentala, in care cele patru anotimpuri sunt foarte distincte, face ca, in perioada iernii, deseori temperatura sa fie extrem de scazuta, de aceea populatia se orienteaza spre cele mai performante sisteme de incalzire a locuintelor sau a celorlalte spatii in care se desfasoara o activitate sau alta. Daca, pentru a incalzi o casa, sursele clasice sunt de cele mai multe ori suficiente, atunci cand este vorba de un spatiu larg de productie, inchis, semiinchis sau chiar deschis, aceste surse nu mai sunt rentabile, prin urmare se apeleaza la generatoare de caldura, echipamente care incalzesc instantaneu aerul din jurul lor.

Generatoare de caldura pe diferiti combustibili

Clasificarea acestor sisteme s-ar putea face in functie de combustibilul pe care il folosesc pentru producerea caldurii, astfel sunt generatoare care functioneaza pe motorina, benzina, gaz metan si electricitate. Dispozitivele care utilizeaza motorina, pot fi impartite la randul lor in doua categorii: cu ardere directa si ardere indirecta. Primele nu au nevoie de cos de fum, insa cele cu ardere indirecta au nevoie de o cale de evacuare a fumului si a gazelor toxice emanate de ardere. Un alt criteriu dupa care aceste generatoare de caldura pot fi clasificate este mobilitatea, existand aparate fixe si mobile. Avantajul celor mobile este faptul ca pot fi oricand mutate dintr-un loc in altul, in functie de necesitate.

Generatoare de caldura destinate spatiilor industriale

Spatiile carora le sunt destinate, sunt diverse, mai ales cele de productie, unde este nevoie de incalzirea lor imediata, pentru a nu fi perturbata activitatea. Sunt ideale pentru garaje, service-auto, depozite, spalatorii, ferme zootehnice, hale de productie sau zone destinate prestarilor de servicii. Sunt utilizate cu succes si in cladirile rezidentiale, in acest scop fiind preferabile generatoarele electrice, care nu emit gaze toxice, au dimensiuni reduse si sunt mobile, prin urmare pot fi mutate dintr-o camera in alta. Un randament foarte ridicat il au generatoarele cu ardere directa, insa la fel de eficiente sunt si cele cu ardere indirecta, mai ales pentru spatiile largi.

Avantajele utilizarii sistemului de generatoare de caldura

Atunci cand se opteaza pentru un sistem de incalzire, se iau in calcul o serie de factori, dintre care pe primele locuri sunt avantajele pe care le aduce fiecare sistem in parte. Si in acest caz putem vorbi de o serie de beneficii care fac din generatoare de caldura de la www.Motosape-Motocoase.ro o metoda de incalzire preferata de multe persoane. In primul rand este vorba de furnizarea caldurii aproape in mod instantaneu cu punerea lor in functiune, prin urmare temperatura din incinta creste imediat, fara a astepta o anumita perioada, asa cum se intampla cu sistemele clasice. Este si motivul pentru care sunt preferate mai ales in spatiile de productie, unde activitatea nu are de suferit prin intreruperi sau intarzieri folosindu-se acest sistem. Un alt beneficiu este consumul redus de combustibil, indiferent daca este vorba despre benzina, motorina sau gaz metan.

Pentru interioarele rezidentiale, generatoarele care functioneaza pe baza de curent electric sunt ideale, deoarece furnizeaza instantaneu o temperatura confortabila pentru orice incapere. Sunt folosite deseori si in spatiile destinate birourilor.

Similar Articles
Alegerea corecta de produse electrocasnice pentru bucatarie

Alegerea corecta de produse electrocasnice pentru bucatarie

Bucătăria, după cum știți, este inima fiecărei case, dar și spațiul care este cel mai

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a va proteja calculatorul de pilda in cazul

Ventilatoare industriale

Ventilatoare industriale

  Pentru succesul afacerii dumneavoastra trebuie intotdeauna sa investiti in produse, echipamente si utilaje de calitate.

Gasiti un performant si inovator aparat de sudura fibra optica in oferta Vanzari Electronice Telecoms

Gasiti un performant si inovator aparat de sudura fibra optica in oferta Vanzari Electronice Telecoms

    Sudorii cunosc cat de greu este sa faci fata tuturor cerintelor angajatorilor in ziua de

Despre tehnologii, smart TV Samsung, dar si posibilitati

Despre tehnologii, smart TV Samsung, dar si posibilitati

Smart este prefixul ce caracterizeaza ultimii ani in domeniul tehnologiei. De la telefoane, ceasuri, telecomenzi,