articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
GEA Refrigeration Romania – Pompe de căldură industriale de ultimă generaţie

GEA Refrigeration Romania – Pompe de căldură industriale de ultimă generaţie

🕔11.Mar 2013

GEA Refrigeration, unul dintre liderii domeniului refrigerării industriale, se distinge prin calitatea proiectării, a construcţiei și a instalării soluţiilor eficiente, de ultima generaţie din domeniul echipamentelor de răcire. Compania comercializează compresoare, centrale frigorifice, chillere, pompe de căldură, maşini de gheaţă-fulgi, robineți, armături, tunele de congelare (Freezer), uscătoare NH3, răcitoare de aer, turnuri de răcire și alte sisteme de ultimă generaţie, iar in paralel oferă servicii de întreţinere şi consultanţă asupra instalaţiilor, pentru funcţionarea acestora la parametrii optimi.

Inginerii proiectanţi au ca obiectiv identificarea nevoilor clienţilor în vederea asigurării suportului necesar găsirii soluţiilor optime procesului tehnologic al acestora. Echipele de service sunt întotdeauna pregătite pentru intervenţii rapide şi eficiente spre îndeplinirea exigenţelor.

Pompele de căldură comercializate de GEA Refrigeration România, dedicate aplicaţiilor de dimensiuni mari, se remarcă prin tehnologiile de ultimă oră implementate de specialiştii firmei.

Eficiente, cu o perioadă scurtă de amortizare, pompele pot satisface foarte multe cerinţe, ele reprezentând o alternativă ecologică dar şi economică la sistemele de încălzire convenţionale.

GEA Refrigeration România acordă o atenţie specială dezvoltării şi fabricării pompelor de căldură şi sistemelor de răcire, specialiştii companiei fiind profesionişti cu mare experienţă în aceste domenii.

Atât sistemele de răcire cât şi pompele de căldură funcţionează pe aceleaşi principii fizice, componentele lor de bază incluzând elemente din gama compresoarelor şi schimbătoarelor de căldură.

Compresoarele frigorifice furnizate de GEA sunt special proiectate pentru o presiune de compresie foarte mare. Acestea oferă temperaturi de condensare, ce sunt eficiente nu doar pentru funcţionarea sistemului de încălzire, ci şi pentru asigurarea energiei termice în procesele de fabricaţie pentru diferite produse.

În procesul funcţional al unei pompe de căldură, se regăseşte un corp cu temperatură mai joasă, ce poate fi temperatura mediului ambient – aer/apă/sol, denumit sursă rece, agentul frigorific şi un corp ce primeşte căldura de la agentul frigorific, denumit agent termic (sursa caldă).

Agentul frigorific are punctul de fierbere foarte scăzut şi proprietatea de a prelua energia de la sursa rece, transformându-se din stare lichidă în stare gazoasă.

Când agentul frigorific devine gaz prin vaporizare, el este aspirat şi comprimat de către un compresor frigorific. În timpul compresiei temperatura agentului frigorific creşte cu câteva zeci de grade, suficiente pentru a ajunge la o temperatura mai mare decât cea a agentului termic, el putând astfel să-i cedeze acestuia căldura.

După cedarea căldurii agentului termic, agentul frigorific revine la stare lichidă, fiind trecut printr-un ventil de expansiune unde pierde presiunea acumulată în compresor.

Urmează repetarea ciclului, pompa de căldură cu ajutorul compresorului, preluând căldura de la sursa rece şi cedând-o sursei calde (agentului termic), prin intermediul agentului frigorific.

Pompa de căldură GEA Grasso FX GC – cu compresor cu piston pentru un randament ridicat chiar şi în cazul sarcinilor parţiale:

– furnizează apă caldă de până la 82 grade Celsius

– înregistrează o diferenţă de presiune de până la 30 bar

– are o presiune maximă de proiectare de 50 bar, un singur compresor cu piston şi o singură  treaptă de funcţionare

– agentul frigorific este amoniacul – agent frigorific natural

– eficienţă ridicată în sarcină parţială de ajustare a capacităţii

Pompa de căldură GEA Grasso FX P – pompa de căldură cu compresor cu şurub, concepută pentru o compresie finală de mare presiune.

– furnizează apă caldă până la 82 grade Celsius

– agentul frigorific este amoniacul – agent frigorific natural

– presiune maxima constructiva de pana la 52 bar

– un singur compresor cu şurub, o singura treapta de funcţionare

Datorita randamemtului ridicat şi perioadei reduse de amortizare pompele de căldură comercializate de GEA Refrigeration România îndeplinesc cu succes unul din obiectivele noastre principale: obţinerea unei valori adăugate cât mai mari în procesul tehnologic al clienţilor, în urma implementarii sistemelor GEA .

Citeşte şi blog.2biz.ro…

Similar Articles
Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Atunci cand vine vorba de procedeul numit: gravura mecanica, firma Oltstar Business Group isi dedica

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Store Logistic va ofera o gama completa si complexa de masini de taiat cu apa,

Blaturi din granit in Bucuresti, de ce sporesc ele valoarea unei locuinte?

Blaturi din granit in Bucuresti, de ce sporesc ele valoarea unei locuinte?

Poate v-ati gandit de multe ori sa optati in locuinta dvs. pentru blaturi din granit

Ai nevoie de intalare masini industriale? Horeind iti vine in ajutor!

Ai nevoie de intalare masini industriale? Horeind iti vine in ajutor!

  Este cunoscut faptul ca in ziua de azi , masina de spalat nu mai reprezinta

Masini de ambalat

Masini de ambalat

  In cazul in care aveti o afacere care implica ambalarea unor produse precum lichide sau