articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Foraje puturi de-a lungul timpului

Foraje puturi de-a lungul timpului

🕔13.Jul 2015

Desi este un element esential vietii, unii nu stiu exact de unde provine apa potabila. Ei bine, aceasta poate avea mai multe surse, cum ar fi rauri, lacuri sau izvoare, numai ca, in acest caz este vorba de apa de suprafata, care poate fi poluata sau contaminata, de aceea trebuie sa fie trecuta printr-o serie de filtre pentru a fi buna de baut.

O alta sursa, mult mai sigura, o reprezinta acviferele subterane, doar ca de aici trebuie extrasa cu prin intermediul lucrarilor de foraje puturi, pe care oamenii le-au facut de-a lungul timpului prin diverse metode, care au fost mereu si mereu imbunatatite, astfel incat in ziua de astazi, cu ajutorul tehnologiei moderne, acestea pot fi efectuate mult mai usor si in siguranta.

 Foraje puturi pentru adancirea unei fantani

La tara, sursa cea mai sigura de apa o reprezinta fantanile, de unde oamenii se pot aproviziona oricand, astfel populatia fiind independenta de reteaua de distributie, asa cum se intampla in mediul urban in cele mai multe dintre cazuri. Cu toate acestea, in verile toride si secetoase, aceste surse se diminueaza si se intampla uneori chiar ca fantanile sa sece de tot. Oamenii au gasit insa un remediu si pentru aceste probleme, astfel ca, cei care s-au specializat in astfel de indeletniciri, coboara in fundul fantanii pentru a sapa cu o lopatica si un tarnacop, facand astfel ca debitul de apa sa creasca. Este un fel de meserie si aceasta, insa destul de riscanta, iar fantanarii sunt din ce in ce mai putini. Se apeleaza cel mai des la firmele care se ocupa cu foraje puturi si care dispun de utilaje cu care pot sapa mult mai usor si fara riscuri.

 Foraje puturi in trecut si in prezent

Chiar si o fantana care se construieste acum nu mai respecta procedurile vechi, cu unelte primitive, care implicau o serie de riscuri pentru cei care o sapau. Cine isi doreste o astfel de sursa de apa in curtea sa sau in apropierea locuintei sale, de obicei angajeaza o astfel de firma, care-i ofera mai multa siguranta a investitiei facute si un timp mult mai scurt de derulare a lucrarilor. Oricare are fi metoda aplicata, o fantana sapata cu tehnologie moderna este una mai eficienta si mai sigura. Pe de alta parte, apa trebuie extrasa de la adancimi foarte mari, poate chiar de sute de metri, pentru a fi potabila, ceea ce clasicii fantanari nu ar putea face.

 Alegerea metodei de foraje puturi

Metodele moderne pentru foraje puturi sunt alese in fiecare caz in parte in functie de anumiti parametri, cum ar fi calitatea solului, adancimea si diametrul de forare. Cine se decide sa-si faca o fantana, trebuie sa ia in calcul acesti factori, pe langa altii, cum ar fi destinatia apei sau cantitatea de care este nevoie. Pentru ca apa sa fie potabila, atunci adancimea la care se va sapa va fi mai mare, insa specialistii din cadrul firmelor amintite vor sti sa ofere consultatii pentru a se lua decizia corecta.

Pentru mai multe detalii accesati www.puturiapa-hidrogeofor.ro

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare