articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Foraje puturi apa preturi

Foraje puturi apa preturi

🕔06.Jul 2015

 

Atat in domeniul privat cat si in domeniul profesional, forajele de alimentare cu apa, incep sa castige notorietate pe piata.Informatia privind pretul forajelor puturilor de apa se dovedeste insa a fi destul de dificl de gasit, intrucat sunt foarte multi factori care influenteaza aceasta suma. Mai jos sunt cativa dintre factorii ce intervin in preturile forajelor puturilor de apa:

  • duritatea solului- acest factor decide tipul de tehnologie folosita: cu aer sau cu noroi
  • marimea instalatiei-la o cautare simpla pe internet, sub “foraje puturi apa preturi”, veti observa diferente  considerabile
  • debitul necesar
  • locatia si pozitia
  • materialele utilizate
  • durata de punere in opera cat si costul productiei in sine adauga la pretul final
  • toate masuratorile hidrogeologice plus dosarale necesare care pot contine recomandari de montare, alegere si exploatare a pompelor.

Aditional , pretul forajelor puturilor de apa, mai este influentat si de costul curentului necesar, a apei pentru pregatirea noroiului si alti factori, cum ar fi paza sau reamenajarea sitului dupa incheierea operatiunilor.

Ce gasim pe piata?

Exista cateva variante de preturi orientative, dar, pentru stabilirea unei oferte de preturi pentru foraje puturi de apa, majoritatea ofertantiilor va vor solicita locatia si debitul de apa.

Astfel, o varianta, intre 100 si 250 de RON pentru puturile private, va avea costuri de deplasare mici, cu adancime maxima de 150-200 de metrii si diametrul mic. O astfel de optiune insa nu are o viata indelungata, de la 5 la 10 ani, filtrele sunt facute artizanal iar tubulatura are o rezistenta scazuta din pricina imposibilitatii de a izola corect straturile. Insa, un astfel de filtru, poate rezista destul de bine in orase ca Bucuresti, Timisoara, Craiova si Arad.

Ce-a de-a doua varianta se refera la pretul de foraje puturi apa intr-un context profesional. Intre 40 si 100 de euro pe metro, puteti opta pentru utilaje mari cu diametre de la 215 mm la 444 mm atat pentru sapare cu noroi cat si pentru sapare cu aer pentru soluri dure cum ar fi roca sau calcarul. Adancimile sunt si ele mari, de la 50 la 200 de metrii, promitand o viata la fel de lunga de la 50 la 200 de ani, cu nevoie de intretinere- desnisipare odata la 20 -50 de ani.

Mai multe variante de preturi.

In functie de factorii mentionati mai sus, o alta echipa propune o oferta diferita:

  • 30-40 euro/metru -pentru solurile foarte moi, nisipuri; in zonele in care nisipul are granulatie mare, in zonele unde exista debite mari ce pot asigura limpezirea rapida a apei.
  • 40-60 euro/metru- in zonele in care terenul are mici imperfectiuni de tipul bolovanisuri, gresii etc. In zonele in care debitul este mic, limpezirea apei putand dura si pana la 3-4 zile, sau in situatiile in care proprietarul doreste forajul in camp fara a putea asigura vreo utilitate. Ca si preturi pentru foraje puturi de apa, aceasta este cea mai intalnita in Romania.
  • 60-80 euro/metru- in zonele cu soluri dure.

Pretul forajelor puturilor de apa – www.puturiapa-hidrogeofor.ro poate atinge valori mai mari in cazuri speciale.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare