articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Fierastraul si utilizarile lui

Fierastraul si utilizarile lui

🕔01.Mar 2013

Azi m-am hotarat sa va vorbesc despre o unealta ce este prevazuta cu o lama, cu un disc de otel sau cu o banda, ce are dinti ascutiti si pusa in miscare mecanic sau de catre mana omului, taie materiale precum lemn sau diferite metale. Ati ghicit despre ce unealta este vorba? Ei bine ca sa nu va mai tin pe jar, va spun ca este vorba despre fierastrau. Si va voi vorbi despre el altfel, decat v-ati fi asteptat voi si anume va voi povesti despre felul in care aceasta unealta era folosita pentru torturare.

Aceasta metoda de tortura cu fierastraul era folosita atat in Asia cat si in Europa. Astazi fierastrul nu isi mai gaseste utilizarea in aceasta executie. Si ca sa nu va mai inspaimant cu povesti atat de greu de digerat, care sa proavoace vise urate si insomnii, mai bine va spun o poveste de succes a zilelor noastre, in care eroul principal, de data aceasta intr-un rol pozitiv este..ghiciti..exact.. Aveti dreptate, din nou..fierastraul.

Povestea noastra incepe in anul 2006 in orasul de pe raul Bega, in Timisoara cand ia nastere firma Maschinenbau. O firma ce isi propune sa le ofere oamenilor produse de calitate in domeniul productiei de ansamble metalice sudate. O alta activitate pe care au inceput sa o desfasoare si care prezinta un real succes si in prezent, o reprezinta comercializarea unei game diversificate de utiliaje industriale cu rol in prelucrarea metalelor, utilaje care sunt marci consacrate germane si anume MEBA si Peddinghaus.

Astfel, produsele pe care cei de la Maschinenbau le pun la dispozitia clientilor sunt urmatoarele: fierastraie Meba, masini de stantat hidraulice Peddinghaus, masini de gaurit CNC pentru otel structural, foarfeci combinate Peddinghaus, linii automate de debitare-gaurire otel structura Peddinghaus, masini de debitat CNC cu plasma si oxigaz, precum si alte produse special concepute pentru a va usura miunca in acest domeniu.

Fierastraiele MEBA cu panza orizontala, isi trage radacinile din Germania, landul Baden-Wurttemberg, mai exact din orasul  Westerheim. Fierastraiele sunt recunoscute pentru excelenta lor calitate la nivel mondial, dar de asemenea si pentru multitudinea de solutii tehnice de ultima ora pe care le ofera. De ce sa alegeti fierastriele MEBA? Pentru ca prezinta urmatoarele caracteristici:

 • este ergonomic si usor de manevrat;
 • prezinta zone de aplicare multiple;
 • raportul pret-performanta este optim;
 • utile pentru debitarea metalellor  care sunt de dimensiuni marite;
 • prezinta un design compact.

Tipuri de fierastraie Meba:

 • fierastrau MEBAe-cut;
 • fierastrau MEBAswing;
 • fierastrau MEBApro;
 • fierastrau MEBAeco;
 • fierastrau MEBAxtreme;
 • fierastrau MEBAsteel;
 • fierastrau MEBAtop;
 • fierastrau MEBAmat.

Fierastraul MEBAsteel reprezinta solutia ideala pentru structurile de otel. Caracteristicile fierastraului sunt urmatoarele: este ecologic prezentand un sistem de ungere micro-pulverizator, prezinta ghidaje liniare in toate axele, instalatia fierastraului este echipata cu o gama variata de functii extrem de importante, materialul poate fi alimentat de la ambele parti ale masini, are un control hidraulic de alimentare.

Toate acestea sunt doar o mica parte din informatiile pe care voi le puteti afla despre fierastraiele germane MEBA comercializate in Romania de catre compania timisoreana Maschinenbau.

Si acum va spun o seara cat mai frumoasa si vise extrem de placute si cum ar spune neamtul ‘Guten Nacht’ si ‘Auf Wiedersehen’, adica noapte buna si la revedere.