articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Fibrele in hrana umeda pentru caini

Fibrele in hrana umeda pentru caini

🕔09.Sep 2016

Fibrele reprezinta unul dintre nutrientii principali care apar pe orice ambalaj de hrana umeda  caini dar importanta lor a fost pusa la indoiala cu unele ocazii. In randurile ce urmeaza vom explica de ce aceste fibre sunt atat de importante in alimentatia cainilor dar mai ales pentru sanatatea lor. Tipul fibrelor le determina rolul in procesul digestiv si atunci cand este ales un anumit tip pot deveni o alternativa ideala la terapia traditionala prin medicamente.

Pe piata exista numeroase tipuri de hrana umeda caini din care sa alegeti dar nu toate se pot ridica la standardele de calitate pe care le asteptati. Nova Food va asteapta in magazinul online unde puteti gasi o multime de sortimente

De ce sunt importante fibrele in alimentatia cainilor?

Fibrele au numeroase componente iar toate sunt carbohidrati. Acestea se gasesc intr-o varietate de surse, dar in cazul in care utilizati hrana caini acestea provin din peretii celulari ai plantelor si din granele prezente in hrana.

Aproape toate sursele de carbohidrati contin si o cantitate de fibre iar unele surse comune din aceasta hrana umeda caini includ invelitoarele boabelor de orez, porumbul si produsele din porumb, soia sau sfecla.

Fibrele nu sunt considerate un nutrient esential in alimentatia cainilor dar in aceasta hrana umeda caini achizitionata din comert sunt prezente. Cainii nu pot extrage energie din aceste fibre dar cu toate acestea imbunatatesc starea colonului pentru care merita sa il includeti in alimentatia lor.

Un alt avantaj care se intalneste in momentul in care fibrele sunt incluse in aceasta hrana umeda caini este aceea ca, de multe ori au ameliorat simtitor multe boli.

Motive pentru care sa nu le mai excludeti

Functia fibrelor in alimentatie este aceea de a spori greutatea si volumul iar daca cainele dumneavoastra este supus unei diete atunci este mai mult decat necesar sa evitati hranaa pentru caini care contine fibre.

Chiar si in diabetul zaharat fibrele aduc o contributie semnificativa. Aceasta boala este destul de frecvent intalnita in cazul cainilor si prin intermediul acestor fibre se obtine un control mult mai bun asupra bolii.

Pentru o vreme destul de indelungata fibrele au fost excluse sau neglijate din aceasta hrana umeda caini. Desi nu exista un necesar dovedit de fibre in alimentatia cainilor, se pare ca daca sunt adaugate in alimentatia lor aduc  numeroase beneficii. Majoritatea regimurilor alimentare bazate pe hrana umeda caini din comert reusesc sa satisfaca acest necesar. Daca animalu dumneavoastra de companie are nevoie de ajutor in tratamentul obezitatii sau in tratamentul diabetului mellitus sursele aditionale de fibre sunt un ajutor bine venit.

Nova Food va asteapta cu o multime de sortimente de hrana umeda

In magazinul nostru online www.novafood.ro veti putea sa gasiti o multime de sortimente de hrana umeda caini atent selectionate pentru ca sa puteti sa ii oferiti cainelui dumneavoastra o alimentatie echilibrata.

In concluzie aceste fibre nu sunt chiar de evitat atunci cand vedeti ca anumite sortimente de hrana umeda caini contin fibre. De multe ori pot sa fie un ajutor de nadejde in ameliorarea unor boli sau chiar sa regleze tranzitul intestinal.