articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Fanioanele un simbol al fair play-ului in sport si politica

Fanioanele un simbol al fair play-ului in sport si politica

🕔25.Feb 2013

Le intalnim pe mesele oficiale, pe masinile ambasadelor, pe terenurile de sport si in momentele in care un eveniment a marcat ceva important. Acestea sunt fanioanele. Ramanem surprinsi daca ne oprim putin din alergatura si observam ca in fapt sunt prezente de cate ori este de semnalat un eveniment.

Componenta de baza a simbolului fanioanelor este si reprezentarea. Pana cand masina viitorului sa se puna in miscare si tehnologia sa-si devolte sisteme de comunicare mai sofisticate fanioanele erau folosite in armata si la caile ferate.

Traditional insa, ramane simbolul de reprezentare al unei tari, sau al unei echipe sportive, al unei companii sau emblema unui oras.

Acum ca am stabilit ca au o indelungata istorie trebuie sa aflam ca aceste simboluri deosebite sunt de forma triunghiulara, de obicei, si sunt confectionate din diverse materiale care le dau si statutul de altfel.

Fanioanele folosite la unele intalniri si tratative dintre mai multe state, asa numitele table flags au un suport metalic sau din lemn si sunt confectionate clar dar discret pentru a nu deranja comunicarea intre participanti.

Mai avem o categorie importanta si anume fanioanele de schimb. Acestea sunt fanioanele folosite in competitiile sportive si ca un semn al fair play-ului sportiv se schimba intre echipele concurente.

Ati fi crezut ca aceste fanioane pot fi alaturate cuvantului eleganta?

Ei bine, da!

Materialul din care sunt confectionate, de exemplu, fanioanele de pe masinile protocoalelor de stat este matasea si ele sunt brodate. Un alt element care le confera nota de eleganta este materialul din care este produs suportul pe care sunt fixate. Sa nu uitam insa ca rafinamentul este dat si de acuratetea cu care este executat modelul de pe materialul de baza, tehnica folosita si mai ales naturaletea culorilor.

Dar cred ca este momentul sa vorbim si despre cei care stau in spatele acestor simboluri atat de indragite dealtfel. Producatorii de fanioane.

Echipa de la firma Boscart din Sag, judetul Timis se numara printre cei care au grija ca aceste elemente simbolice sa respecte toate regulile impuse de o calitate superioara. Indiferent ca este vorba de fanioane de protocol sau de cele sportive, cei de la Boscart dezvolta prin imaginatie si rigurozitate adevarate opere de arta.

Uneori, pentru finisarea fanioanelor sunt utilizate metode si tehnici ornamentale precum panglicile si snururile decorative, ciucurii si chiar si diferite tipuri de dantela.

Se pare ca ati gasit locul potrivit unde sa va adresati cand aveti nevoie. Boscart nu face decat sa evidentieze cu foarte mare atentie si cu o calitate deosebita dorintele dumneavoastra in ceea ce priveste forma, materialul si simbolul de pe fanionul dorit.

Cred ca oricine si-ar dori sa aiba intr-o colectie fanioane reprezentand echipe sportive de mare valoare si cu un istoric demn de luat in seamna. Fair play-ul, atat politic cat si cel sportiv este in majoritatea cazului subliniat de aceste mici dar semnificative opere de arta. Si sa nu va mirati cand veti intalni oameni care sunt pasionati de colectionarea acestor fanioane si care au un deosebit respect pentru modul in care sunt create.

Similar Articles
Unde ajunge valiza ta după check-in

Unde ajunge valiza ta după check-in

Vă întrebați ce se întâmplă cu bagajele voastre atunci când le depuneți la biroul de check-in din

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Fie că eşti student, şomer, îţi doreşti o carieră de succes sau pur şi simplu

Imprumut nebancar rapid

Imprumut nebancar rapid

In acest moment nu putem spune ca in cadrul pietii se gasesc  multe IFN-uri ce

Obtinerea  si costurile la obtinerea  certificatului energetic

Obtinerea si costurile la obtinerea certificatului energetic

Atata vânzarea insa in aceeasi masura si închirierea unei locuinţe sau atunci cand sunt in

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Este pe piata o anumita clasa a performantei energetice in privinta certificatelor energetic care se