articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Erma Prod Com – Raiul florilor, la tine acasa!

Erma Prod Com – Raiul florilor, la tine acasa!

🕔15.Feb 2013

 De toate culorile, de toate marimile, de toate formele!

Din toate modelele, din toate anotimpurile, din toate tarile!

Sensibilitate, frumusete, delicatete, gingasie, perfectiune – atributele florilor care ne lumineaza si ne infrumuseteaza viata si starea interioara!

 

Erma 1Un mic colt de rai gasiti in localitatea mureseana Miercurea Nirajului, in depozitele firmei Erma Prod Com. Societatea dispune de o multitudine de oferte de flori, atat de interior, cat si de exterior.

Muscate, crizanteme, petunii, garoafe ori trandafiri, seminte de flori si butasi pentru diferite soiuri de flori, toate pot fi achizitionate la cele mai mici preturi de la Erma Prod Com.

Pentru clientii ale caror cumparaturi ocupa un volum foarte mare, firma asigura  serviciile de transport.

Angajatii mereu atenti la dorintele si exigentele clientilor sunt gata sa va ofere sfaturi si consiliere ca niste adevarati profesionisti.

Si pentru cei care vor sa fie mai aproape de minunatiile colorate, Erma Prod Com isi ofera serviciile, construind la cerere sere de calitate, cu materiale la cele mai inalte standarde.

In aceasta perioada de timp la mare cautare sunt butasii de muscate zonale si curgatoate, de muscate in ghiveci ori de muscate englezesti. Si asta pentru ca produsele sunt de calitate, iar preturile foarte accesibile.

Muscata isi are originea in Africa de Sud. Frunzele sale au pana la 15 cm in  diametru, sunt late, de o culoare verde intens, palmate, franjurate ori dantelate.

Muscata infloreste din mai pana in octombrie, in ciorchini de 5-10 flori, in culori variate, respectiv nuante de rosu, roz, violet, portocaliu, alb, ori patate sau in degrade.

Cel mai bun pamant este mranita, iar pentru calitate mai buna in lunile aprilie-mai se foloseste un ingrasamant special, diluat cu apa (un dop de sticla la 10 litri de apa).

Este o floare rezistanta, avand nevoie de o umiditate de min 50%, iarna.

Se uda destul de rar, doar cand pamantul se usuca. Iarna se recomanda udarea o data la 10-20 de zile. Ii place foarte mult soarele, se inmulteste prin seminte (in luna februarie) ori prin butasirea tulpinilor, in lunile august-septembrie.

Muscata poate ajunge in ghiveci pana la 50 de cm.

Planta traieste 3 ani, daca reusesti sa o feresti iarna de inghet. Dupa aceasta perioada, tufa devine destul de inestetica si trebuie inlocuita.

Se recomanda taierea tulpinilor plantei in februarie, la 2-3 ochiuri, pentru a forta indesirea tufei, evitand astfel lemnificarea ramurilor.

Inmultirea muscatelor se face destul de usor si de acasa, cea mai eficienta fiind metoda prin butasi. Se poate face oricand, in perioada februarie-octombrie.

Exista doua perioade intr-un an, pentru butasire, primavara si toamna.

In februarie-martie, din ramurile taiate pentru indesirea tulpinilor faceti butasi de 3-4 ochiuri. Pentru a evita mucegairea acestora, pudrati partea care urmeaza sa fie infipta in pamant cu pulbere de carbune de lemn ars (taciune) si lasati-i sa se vestejeasca la umbra doua zile, inainte de a-i planta. Se recomanda plantarea mai multor butasi intr-o ladita, la cativa centimetri unul de altul, in pamant nisipos. Dupa ce acestia se inradacineaza, in aprilie, pot fi mutati definitiv. La transplantare luati butasii cu cat mai mult pamant pe radacini, iar daca nu vreti sa schimbati prea des ghiveciul folositi un pamant bogat nutritiv, cu minim 40% gunoi de grajd.

Mai puteti butasi muscatele si in luna august, transplantarea urmand sa aiba loc dupa o luna. De aceasta data insa radacinile se scurteaza cu 1/3, iar tulpinile batrane se scurteaza la doi ochi.

Alege produsele de calitate !

Alege Erma Prod Com – Raiul florilor, la tine acasa!

Similar Articles
Coman Spatii Verzi. 2 servicii de intretinere spatii verzi de care si tu ai nevoie

Coman Spatii Verzi. 2 servicii de intretinere spatii verzi de care si tu ai nevoie

O gradina reusita are nevoie de flori, punctul de atractie principal, dar si de gazon

Coman spatii verzi realizeaza amenajare spatii verzi Timisoara!

Coman spatii verzi realizeaza amenajare spatii verzi Timisoara!

Spatiile verzi sunt cele care dau un aspect frumos oricarui oras sau spatiu public. Modul

Bucura-te de frumusetea florilor cu Biosolaris!

Bucura-te de frumusetea florilor cu Biosolaris!

Primul lucru care ne vesteste aparitia sezonului cald este aparitia florilor; fie ca vorbim despre

Producator flori Biosolaris – Da viata casei tale!

Producator flori Biosolaris – Da viata casei tale!

Primavara si-a intrat in drepturi, iar acum este momentul pentru a oferi celor dragi o

About Author