articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Efectele absentei unei hidroizolatii bune

Efectele absentei unei hidroizolatii bune

🕔19.Jul 2016

Despre cum se pot executa orice tip de hidroizolatii exista foarte multe informatii, insa Mincon vine sa va ofere mai mult decat materiale si o manopera de cea mai inalta calitate, suntem aici pentru a va oferi si informatii utile, legate de modul in care trebuie protejata atat fundatia cat si acoperisul unei case sau a unui imobil prin intermediul hidroizolatiei atat de exterioar cat si de interioar, asa cum este cazul lucrarilor de izolare a beciurilor si a fundatiilor.

In primul rand trebuie inteleasa actiunea apei si a infiltratiilor de apa in fundatia unei cladiri. Orice tip de hidroizolatii vizeaza in mod direct oprirea si eliminarea infiltratiilor de apa in structura de rezistenta a unei cladiri. infiltratiile, au ca efect asupra betonului, macinarea acestuia in timp dar, de asemenea, pentru ca majoritatea structurilor de rezistenta sunt din beton armat, atunci riscul este si mai mare, doarece se poate ajunge cu timpul la o coroziune puternica a structurii de armare din otel.

Efectele infiltrarii apei in fundatie

Pentru a evita orice risc aparut din cauza unei hidroizolatii defectuoase, este bine ca periodic sa inspectati subsolul cladirii pentru a verifica starea peretilor. Simptomele aparute in cazul infiltrarii apei in fundatie pleaca de la aparitia condensului in mod vizibil pe suprafata peretilor, urme de degradare a planseului, aparitia crapaturilor la nivelul tencuielei, sau semne evidente cum ar fi acumularile de apa. De asemenea, infiltratiile de apa la nivelul fundatiei duc la degradarea pardoselii sau a placilor ceramice dar si la ruginirea partilor metalice ale stalpilor de sustinere. Asadar, absenta unei hidroizolatii temeinice pot duce atat la necesitatea unor reparatii mai mult decat urgente, dar si la niste costuri si neplaceri destul de mari.

Hidroizolarea fundatiei trebuie facuta atat la exterior, cat si in interior, deoarece in majoritatea beciurilor se afla tevile instalatiilor de alimentare cu apa si scurgeri, iar in cazul unei defectiuni aparute la aceste instalatii este bine ca apa sa nu se infiltreze in structura de rezistenta. Tocmai de aceea Mincon va recomanda ca pe langa izolarea hidrologica clasica, sa optati si pentru folosirea solutiilor epoxidice pentru interiorul subsolurilor.

Pentru hidroizolarea exterioara a fundatiei se pot folosi fie folii PVC special proiectate pentru acest tip de hidroizolatii dar si beton tratat cu aditivi speciali de impermeabilizare. De asemenea, prezenta canalelor de scurgere dar si a stratului de folie anticondens este imperios necesara.

Hidroizolatii pentru acoperisuri si terase

La acest punct, situatia este o idee mai simpla, daca putem spune asa, deoarece utilizarea este necesar un singur strat de izolare  hidrologica, simplificand astfel lucrurile. Insa, asta nu inseamna ca nu exista o multitudine de solutii pentru protejarea optima a cladirilor, incepand cu clasicul acoperis inclinat, pana la sistemele de hidroizolatii cu rasini epoxidicie. Toate aceste solutii asigura o eficienta protectie tuturor tipurilor de cladiri. Insa, despre acest subiect vom discuta intr-unul din viitoarele noastre articole deoarece si aici este foarte mult de scris. Pana atunci insa, va invitam pe site-ul www.mincon.ro pentru a afla toate detaliile despre hidroizolatii si profesionalism.