articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Identificarea prin ecusoane

Identificarea prin ecusoane

🕔15.Mar 2013

Ma gandeam initial sa incep cu o enumerare, insa cand m-am apucat sa scriu acest articol, mi-am adus aminte de primele ecusoane pe care le purtam in scoala. Erau acele numere matricole imprimate tern cu un fond albastru nedefinit si scrisul de culoare rosie. In acele vremuri, acest ecuson identifica scoala unde studiai si orasul. In rest, erai un numar.

Foarte multa vreme nu i-am inteles rostul, iar cand am inteles simbolul acestuia, mi s-a parut restrictiv si chiar urat. Era un semn al unei ingradiri, al stergerii personalitatii prin uniformizare, o simpla numerotare.

Dar vremea aceea a trecut, si in timp mi-am dat seama de necesitatea ecusoanele ramanand la fel de uimita, din alte motive evident.

Ecusoanele, indiferent de forma, sunt o forma de comunicare si cunoastere care se practica in institutii si chiar si in firmele private cu multi angajati.

In general, sunt de forma dreptunghiulara si contin informatii utile pentru interlocutor precum numele si functia persoanei care il poarta. Este absolut evident ca sunt foarte importante.

De exemplu, cand intri intr-o institutie este mult mai usor daca functionarul public poarta in piept un ecoson cu informatiile de care vorbeam mai sus. Comunicarea se desfsoara mult mai bine si scutesti o gramada de timp intreband in stanga sau in dreapta cine se ocupa de problema pe care o ai.

De asemenea, sunt folosite la diverse evenimente precum simpozioanele si congresele tematice, unde numarul participantilor este mare si acestia nu se cunosc intre ei.

Ecusoanele se pot confectiona din diverse materiale, incepand de la hartie si carton plastifiate sau aplicate in suporturi speciale pana la plastic, metal si broderie artistica.

Sistemele de prindere sunt de asemenea diversificate si concepute in asa fel incat sa nu strice imbracamintea celui care le poarta: de la capse si cleme, pana la snururi de diferite culori.

Cred ca o sa ramaneti oarecum surprinsi sa aflati ca exista oameni pasionati de colectionarea de ecusoane. Pentru ei, valoarea concreta a unui ecuson este data si de importanta evenimentului la care a fost purtat, persoana care a purtat ecusonul si bineinteles, materialul din care a fost confectionat.

Oamenii colectioneaza ecusoane ale personalitatilor sportive prezente la diverse competitii, ale celor care au participat la summit-uri de nivel mondial unde s-au luat decizii importante din punct de vedere istoric sau pur si simplu pentru frumusetea cu care au fost create.

Si iata cum de la numarul matricol tern, timpul mi-a oferit sansa sa vad cu ochii mei evolutia acestor mici “acte de identitate” punandu-si amprenta vizibil, atat pe metodele de confectionare cat si pe utilitatea ecusoanelor.

Nu este nimic surprinzator ca acum chiar caut prezenta lor atunci cand intru intr-o institutie publica sau la vreun eveniment cu tematica la care particip. Si trebuie sa recunosc deschis ca apreciez modul in care sunt realizate si sistemele ingenioase de prindere pe haine.

Cele mai frecvente modele pe care le-am intalnit sunt cele vizibile, realizate pe hartie de diverse dimensiuni si fixate in suporturi de plastic. Insa am intalnit si ecusoane brodate, executate de firme care imbina in mod aparte utilul cu placutul, realizand adevarate opere de arta din simpla confectionare a unor ecusoane.

Similar Articles
Unde ajunge valiza ta după check-in

Unde ajunge valiza ta după check-in

Vă întrebați ce se întâmplă cu bagajele voastre atunci când le depuneți la biroul de check-in din

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Fie că eşti student, şomer, îţi doreşti o carieră de succes sau pur şi simplu

Imprumut nebancar rapid

Imprumut nebancar rapid

In acest moment nu putem spune ca in cadrul pietii se gasesc  multe IFN-uri ce

Obtinerea  si costurile la obtinerea  certificatului energetic

Obtinerea si costurile la obtinerea certificatului energetic

Atata vânzarea insa in aceeasi masura si închirierea unei locuinţe sau atunci cand sunt in

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Este pe piata o anumita clasa a performantei energetice in privinta certificatelor energetic care se