articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Drujba, unealta de nelipsit din gospodarie

Drujba, unealta de nelipsit din gospodarie

🕔28.Oct 2014

Drujba este o unealta care n-ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie, datorita eficientei sale in diferite munci care trebuie facute pe langa casa. In special in locuintele care se incalzesc pe baza de lemne, drujba este dispozitivul „fara de care nu se poate”. In timp scurt si fara eforturi deosebite, lemnele necesare sobei sau caminului din living sunt maruntite. Dar si copacii din livada pot fi toaletati cu ajutorul unui astfel de instrument. De asemenea, la taiatul copacilor din padure sunt cele mai folosite, mai ales ca spre deosebire de motofierastraiele electrice, aceste drujbe sunt independente de o sursa de electricitate, iar cablul  nu mai este un inconvenient care sa impiedice mobilitatea.

Drujbe, dispozitive simple, care functioneaza cu carburant

Carburantul cu care functioneaza o drujba este benzina sau motorina. Un factor important in buna functionare a drujbei este respectarea proportiei dintre motorina si ulei, raportul recomandat fiind de 1 la 50, adica la un litru de benzina trebuie sa fie 20 ml de ulei. Iar uleiul trebuie sa fie de buna calitate pentru a evita griparea dispozitivului, deteriorarea lui, caz in care intervin costuri suplimentare pentru inlocuirea pieselor. Tinand cont ca un cilindru cu piston pentru drujbe costa foarte mult, este indicata folosirea unui carburant si a uleiului de calitate pentru o fiabilitate cat mai mare a aparatului. Benzina trebuie sa fie cat mai curata, adica fara impuritati, iar filtrul de benzina trebuie sa se schimbe cel putin o data pe an.

Intretinerea corecta ajuta drujba sa aiba o fiabilitate sporita

Atunci cand drujba nu este folosita un timp mai indelungat, ea se pastreaza in locuri speciale, ferite de inghet sau de razele puternice ale soarelui, nu inainte de a scoate benzina ramasa din rezervor si uleiul. Acest lucru se poate realiza prin functionarea ei pana cand se opreste de la sine. Se scoate si bujia, iar camera de combustie trebuie tratata cu o solutie impotriva ruginirii. Si motorul drujbei are nevoie de o atentie deosebita, el trebuie curatat periodic, iar acest lucru se face cel mai eficient cu ajutorul aerului comprimat, prin suflare.

Inainte de repunerea ei in functiune, cel mai bine este daca se foloseste o bujie noua. Se verifica lantul, care trebuie sa fie bine ascutit pentru ca drujba sa functioneze la randamentul prevazut. Inainte de refolosire, trebuie verificat si jocul pe care il are lantul si intinzatorul lui. De asemenea, trebuie vazut daca lantul nu are dinti lipsa sau indoiti ori ruginiti.

Masuri de protectie la activitatile cu drujbe

Drujba oferita de www.agromoto.ro , pe cat este de utila, pe atat poate fi de periculoasa daca nu se respecta niste norme de protectie a muncii. In primul rand este necesar un echipament adecvat, care sa nu jeneze utilizatorul si sa-i reduca din mobilitate. Sunt necesare manusile de protectie, la fel si incaltamintea. De asemenea, se recomanda purtarea unei casti, cu viziera sau ochelari pentru a proteja ochii, si antifoane pentru protectia urechilor. Pentru protejarea picioarelor, pantalonii trebuie sa fie prevazuti cu jambiere. De asemenea, trebuie sa se pastreze o anumita distanta fata de punctul de taiere.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Alegerea corecta de produse electrocasnice pentru bucatarie

Alegerea corecta de produse electrocasnice pentru bucatarie

Bucătăria, după cum știți, este inima fiecărei case, dar și spațiul care este cel mai

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a va proteja calculatorul de pilda in cazul

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai