articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre vopsea epoxidica si elemente de utilizare in siguranta

Despre vopsea epoxidica si elemente de utilizare in siguranta

🕔18.Feb 2016

 

Rasinile epoxidice sunt regasite intr-o plaja foarte vasta de produse si solutii, fie ca este vorba de adezivi foarte puternici, sau despre lac si vopsea epoxidica acestea ofera o serie de caracteristici fizice si chimice care transforma aceste solutii in unele eficiente si perfecte pentru aplicatii variate, insa cel mai des, din aria industriala. Suntem Tafi Trade, furnizorul dumneavoastra de lac, dar si de vopsea epoxidica. Pe langa acest gen de acoperiri, la noi pe siteul www.vopseaepoxidica.ro veti putea gasi si vopsea pulbere, precum si protectii anticorozive si tencuieli decorative.

De unde provina rezistenta caracteristica pentru o vopsea epoxidica?

Despre vopseaua epoxidica putem spune ca aceasta este folosita in general in aplicatii industriale cum ar fi acoprirea suprafetelor metalice expuse la solicitari mecanice sau chimice. Evident, o vopsea epoxidica are, asa cum si spuneam mai devreme, o serie de caracteristici speciale oferite in primul rand de catre rasinile epoxidice folosite in realizarea acesteia. Datorita structurii moleculare, lanturile polimerice a epoxizilor ofera o foarte buna rezistenta la solicitari mecanice si chimice.

Seria de aplicatii pentru o vopsea epoxidica incepe in primul rand cu folosirea acesteia pentru protejarea suprafetelor metalice ale pieselor si a mecanismelor utilajelor. Insa, in mod evident, aceasta poate fi folosita si pentru a decora diferite parti si piese metalice. Indiferent de aplicatie, utilizatorul trebuie sa respecte cateva aspecte ce tin in primul rand de siguranta si de indicatii de utilizare.

Reguli de siguranta pentru folosirea vopselei epoxidice

Cea mai importanta regula in folosirea oricarui tip de vopsea epoxidica este aceia de a nu lasa produsul la indemana copiilor. Acesta este foarte toxic daca este inghitit sau intra in contact cu mucoasa bucala, nazala sau ochi. Evident, vaporii emanati de catre solventii regasiti in aceasta vopsea sunt in primul rand iritanti pentru ochi, iar daca acestia sunt inhalati in cantitati mari pot duce la pierderea constiintei. In general, atelierele de aplicare de vopsea epoxidica sunt spatii foarte bine aerisite, iar personalul ce deserveste respectiva unitate poarta toate elementele de protectie. In primul rand, in cazul unei intoxicatii cu vapori emanati de vopsea epoxidica, subiectul trebuie plasat intr-o zona foarte bine aerisita, departe de orice alta sursa de vapori. Se va apela numarul unic de urgenta 112 sau, acolo unde exista un reprezentant medical al institutiei, se va solicita de urgenta prezenta sa.

Diluantii folositi la vopsea epoxidica sunt pe baza de solventi organici care au un puternic miros iritant, iar de asemenea, acesti diluenti sunt foarte inflamabili, insa despre conditiile de depozitare a vopselurilor si a grundurilor epoxidice vom discuta intr-unul din articolele urmatoare. Pana atunci noi va asteptam pe pagina noastra de internet, www.vopseaepoxidica.ro pentru a va alege cu ajutorul paletarului RAL o vopsea epoxidica perfecta pentru nevoile dumneavoastra. De asemenea, aici veti putea gasi si alte produse de acoperire cum ar fi vopseaua pentru vopsire in camp static, grunduri epoxidice, dar si tencuieli decorative pentru interior si exterior. Alege Tafi Trade, solutia ta de incredere in domeniul acoperirilor profesionale si industriale pentru suprafete metalice si nu numai.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare