articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre pereti si structura lemn de rezistenta

Despre pereti si structura lemn de rezistenta

🕔15.Dec 2015

 

Tot mai multa lume isi indreapta atentia spre casele pe structura lemn deoarece acestea ofera o serie generoasa de avantaje, iar daca ar fi sa privim prin prisma mutarii de la apartament la casa, lucrurile devin si mai avantajoase mai ales atunci cand respectivul camin este dotat cu instalatii solare si elemente care vin sa usureze traiul “la tara” dar si sa ofere un plus de comfort. Suntem Xilopal Case, iar principalul domeniu in care activam este cel de constructie a caselor pe structura lemn sau integral din lemn, iar in cadrul acestui articol vom vedea care sunt metodele de a consolida in mod eficient peretii din lemn, dar inainte de asta, vom discuta despre grinzi si rolul acestora intr-o structura de rezistenta din lemn.

Elementele de rezistenta pentru o structura lemn

O casa trebuie sa ofere 3 elemente concrete, siguranta, adapost, facilitati. Iar daca in domeniul facilitatilor, cu ajutorul tehnologiilor moderne putem spune ca lucrurile sunt destul de variate ca si solutii, siguranta unei case tine foarte mult de modul in care aceasta este gandita si ridicata.
Orice constructie trebuie sa reziste la 3 factori, intemperii, cutremure si variatiile temperaturilor. Rezistenta structurii este esentiala pentru o casa, iar pentru a obtine un grad optim de rigiditate a constructiei, sunt folosite elemente de rezistenta denumite grinzi. Acestea sunt esentiale atat pentru o structura lemn de rezistenta, cat si pentru cele construite din fier-beton sau pe structura metalica. Grinda este practic un segment din lemn, fier-beton sau metal care are rolul de a suporta diferite sarcini in functie de modul in care este aceasta dispusa. In cazul caselor pe structura lemn grinzile poarta un rol esential in sustinerea acoperisului, dar, de asemenea si pentru sustinerea podelei in cazul caselor prevazute cu beci.
In cazul peretilor din lemn, putem spune ca sunt mai multe tipuri, cel mai popular exemplu de perete fiind cel de tip caseta. Pe o structura cu 4 laturi se aseaza pe ambele fete cate o fasie de placaj, urmand ca in interiorul acestei casete sa se puna vata de sticla sau polistiren. Acest gen de perete este perfect pentru delimitarea spatiului, insa poate fi folosit si pentru constructia chioscurilor si a unor anexe. Peretii pe o structura lemn cu zabrele au o rezistenta sporita datorita grinzilor verticale. De asemenea si acesti pereti sunt casetati si permit introducerea unor miezuri de polistiren, vata de sticla, etc. Cand vine vorba de rezistenta, acestia fac fata fara probleme furtunilor mai mici, insa in cazul unui cutremur, acestia nu ofera o rezistenta prea mare.

Ce poate face pozitionarea unei singure grinzi oblice pentru o structura lemn

Pentru a maximiza gradul de rezistenta al unui astfel de perete, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa folositi cate o grijda dispusa oblic pe fiecare dintre cel doua fete ale peretelui. Astfel intreaga structura lemn a peretelui devine foarte rigida, rezistand fara probleme chiar si unui cutremur de 7-8 grade Richter. Astfel, acesti pereti pot fi utilizati atat ca pereti despartitori cat si exteriori. Pentru a afla mai multe, noi va asteptam pe siteul www.xilopal.ro

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare