articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre fatade ventilate si comfortul termic

Despre fatade ventilate si comfortul termic

🕔02.Dec 2015

Domeniul constructiilor este intr-o continua evolutie, iar din necesitatea gasirii unor solutii eficiente de protejare a cladirilor dar si de a spori gradul de eficienta energetica a caselor, Arcom Glass a decis sa ofere tuturor clientilor sai solutii complete pentru fatade ventilate atat pentru cladiri cu locuinte cat si pentru sedii de firme si constructii industriale. In cadrul acestui articol vom discuta despre modul in care acest sistem se comporta pe timp de iarna, si cum se poate ca aerul rece sa ajute in mod activ la izolarea termica a cladirilor cu fatade ventilate.

Cum se comporta aceste fatade ventilate pe timp de iarna

Insa, inainte de toate, trebuie sa explicam mai pe scurt in ce consta fatadarea ventilata a unei cladiri. Prin intermediul acestui proces, peste peretii exteriori se adauga o alta suprafata realizata din placi metalice, sticla, ceramica sau compozit. Prin intermediul unor fatade ventilate se realizeaza doua elemente, o izolare termica foarte eficienta, dar si o protejare eficienta a peretilor cladirii. Secretul din spatele eficientei termice a acestor fatade ventilate sta in spatele modului in care aerul actioneaza ca un scut termic.

Cum iarna deja si-a facut aparitia in anumite zone ale tarii, cei mai fericiti locatari vor fi cei care locuiesc in cladiri cu fatade ventilate. Spunem acest lucru deoarece fatadele ventilate ofera un grad de izolare termica mult mai bun decat cel oferit de izolarile termice clasice. De asemenea, datorita modului in care este conceputa o fatada ventilata, efectul de transpiratie a peretelui este complet inexistent. Asadar, putem vorbi despre un comportament net-superior fata alte sisteme de izolare termica.

Placile folosite la fatade ventilate sunt montate la o distanta de pana la cativa centimetri pentru a permite realizarea unui flux de aer intre cele doua suprafete. Partea exterioara a peretului cladirii este pulverizata cu un izolant termic de tip polimeric care ofera o izolare termica foarte eficienta desi grosimea stratului de izolant este de cel mult 2 – 5cm.

Modul in care aerul se comporta ca un izolant termic

Volumul de aer dintre cele doua suprafete are rolul de a se comporta ca un izolant. La fel ca si in cazul unui termos, si la cladirile cu fatade ventilate diferenta dintre temperatura interioara si cea la exteriorul peretelui secundar este una foarte mare. Acest lucru este posibil datorita gradului foarte mic de absorbtie termica pe care aerul il are. De asemenea, datorita principiului de convectie termica se realizeaza o patura de aer cald care inconjoara intreaga cladire. Astfel, comfortul termic dintr-o cladire cu fatade ventilate este unul mult mai bun, acest lucru traducandu-se si in costuri mult mai reduse la incalzire.

In concluzie putem spune faptul ca aplicarea de fatade ventilate este mai mult decat utila, aceasta ofera si un plus estetic datorita infinetelor posibilitati de personalizare a placilor. Astfel, veti reusi sa oferiti un plus estetic foarte elegant si mai ales, datorita materialelor performante, durata de viata a acestor fatade ventilate este foarte buna. Noi va asteptam pe site-ul www.arcomglass.ro  pentru a afla mai multe detalii, dar si pentru a solicita o oferta.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare