articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
De la simple motoare electrice la sisteme precise si sigure

De la simple motoare electrice la sisteme precise si sigure

🕔16.Oct 2015

Traim intr-o lume aflata intr-o continua miscare, iar necesitatea de a tine pasul cu evolutiile tehnologice ne determina sa va oferim cele mai bune produse, fie ca vorbim de echipamante de automatizari, cabluri, instrumente de masura sau motoare electrice. Electrical Business Center ofera de aproape 15 ani solutii complete pentru aplicatiile industriale electrice, iar datorita dinamismului ce ne caracterizeaza reusim de fiecare data sa depasim asteptarile clientilor prin calitatea produselor dar si a serviciilor noastre. Pentru ca societatea in care traim este intr-o continua agitatie, industria trebuie sa tina pasul cu cererea, iar cum majoritatea echipamentelor industriale au la baza unul, doua, sau mai multe motoare electrice in cadrul acestui articol vom face o scurta analiza a evolutiei industriei si modul in care acest gen echipament va evolua in viitor.

Generalitati despre motoare electrice

Exista in primul rand doua categorii de motoare electrice de tensiune medie, cele monofazate si trifazate. Daca la cele monofazate, tensiunea necesara pentru a le alimenta este de 220V, fiind necesare practic 2 fire(nul + faza, fara impamantare), la cele trifazice, avem 3 fire, (nul + faza1 + faza 2, fara impamantare). Structura interna a majoritatii motoarelor electrice este oarecum similara indiferent de model. Avem un rotor bobinat si un electro-magnet static care formeaza o cusca in jurul  rotorului. Punerea in miscare a rotorului este efectuata de catre campurile magnetice diferite ce apar intre electromagnetul rotorului si cel fix. Astfel, se pot ajunge la turatii de cateva sute sau chiar si peste 1500rpm, in functie de tipul de motoare electrice.

Daca in perioada anilor ’70 vedeam peste tot motoare electrice simple inluse in diferite echipamente industriale unde era necesara punerea in miscare a unui burghiu, sau un utilaj de frezare, sau era folosit pentru a actiona o banda transportoare, acum ideea de motoare electrice este una foarte vasta ce include mai multe tipuri, modele si mai ales functii. De asemenea, putem spune despre industria din aceasta perioada ca aceste motoare erau folosite pentru unelte si echipamente ca utilaje de gaurit, slefuit, strunguri, dar si pentru punerea in miscare a diferitelor tipuri de sisteme. Aspectul principal caracteristic vechilor motoare electrice era acela ca nu detineau optiuni de control sau dotari speciale.

Motoare electrice de performanta cu mare precizie

In prezent, Electrical Business Center produce motoare electrice de inalta performanta ce au un consum mult mai redus fata de modelele mai vechi. De asemenea, modelele mai noi de motoare pot fi echipate cu module speciale, cum ar fi de control al turatiei in mod digital sau de sisteme de protectie si de siguranta. Toate aceste dotari pot fi configurate in functie de aplicatia necesara. Va asteptam cu o paleta larga de produse si motoare electrice precum si serviciul de proiectare si executie de motoare electrice comform solicitarilor dumneavoastra. Suntem o companie cu aproape 15 ani de experienta in acest domeniu, iar targetul nostru este acela de a oferi cele mai bune solutii si cele mai performante produse. Siteul nostru www.ebc-pitesti.ro va asteapta!

Similar Articles
O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O minoră în vârstă de 12 ani din Lipova, județul Arad, în timp ce trecea

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

Pe data de 22 octombrie, pompierii au fost alertați cu privire la producerea unui incident,

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Noi, femeile, știm că pentru a avea o viață cu adevărat împlinită și relaxată, trebuie

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

În după amiaza zilei de luni un bărbat din California a anunțat la o secție

Un nou antibiotic a fost descoperit

Un nou antibiotic a fost descoperit

Tot mai multe bacterii devin rezistente la antibiotice, descoperirea unor noi antibiotice ar fi benefică