articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
De ce sa alegi sisteme de control acces

De ce sa alegi sisteme de control acces

🕔30.Sep 2016

Necesitatea de securitate si automatizare stau la baza nevoii de control acces si de sisteme de control acces. Astfel, accesul persoanelor este limitat, iar prin intermediul unui card de acces pot sa patrunda in zone prestabilite doar anumite persoane. Si fiindca este vorba despre control acces automat nu putem sa nu amintim si de pontaj, functia prin care o persoana este monitorizata inca din momentul in care intra in incinta cladirii securizate pana cand o paraseste si indica exact locul unde cardul de acces a fost folosit si pentru cat timp.

Care sunt cele mai raspandite sisteme de control acces?

Pentru acces, cat si pentru identificarea persoanelor, cardul de proximitate este unul dintre cele mai raspandite sisteme de control acces. Cum se poate face accesul in aceasta situatie? Exista mai multe variante:

  • Acces pe baza tag-ului de proximitate;
  • Acces pe baza citirii de retina;
  • Acces pe baza citirii amprentei;
  • Acces pe baza codului de acces.

Care sunt echipamentele ce stau la baza unui sistem de control acces? Amintim astfel de:

  1. In primul rand, este vorba despre centrala de acces;
  2. In al doilea rand, un sistem de control acces trebuie sa contina carduri si cititoare ce pot fi magnetice, coduri de bare, de proximitate inteligente sau de proximitate standard;
  3. Amintim de cititoarele inteligente intrebuintate pentru amprenta irisului si pentru amprenta digitala;
  4. Nu uita de yalele elctromagnetice;
  5. Si, nu in ultimul rand, un sistem de control acces trebuie sa contina si turnicheti – de inaltime medie si de inaltime integrala.

In functie de tipul de comunicatie abordat, echipamentele unui astfel de sistem pot functiona in retea sau independent. In cazul functionarii in retea iti este permis sa stochezi evenimentele de acces in memoria cititorului si apoi sa faci transferarea inspre un calculator de administrare. In acest mod vei putea extinde functionalitatea cu accesul chiar si in intervale orare predefinite pe anumite usi totul bazandu-se pe anumite profile. In cazul functionarii independente sau standalone accesul iti este asigurat pe baza autorizarii pre programate si poti uita de inregistrarea sau transferul evenimentelor de acces. Echipamentele in acest caz sunt indicate pentru zonele cu securitate medie sau chiar scazuta.

Sisteme de control acces de la Blitz Tehnology

Blitz Tehnology este o companie din judetul Constanta care de foarte multi ani furnizeaza sisteme de control acces tuturor celor care au nevoie de calitate si preturi bune de achizitie. Insa compania iti pune la dispozitie si sisteme de supraveghere video, sisteme de iluminat si sisteme de inchidere usi.

Sistemele de control acces comercializate de catre Blitz Tehnology sunt prevazute cu dotari exceptionale si au caracteristici deosebite, sunt foarte bine gandite si reusesc sa satisfaca chiar si cele mai exigente cerinte in domeniu. Sunt realizate din materiale de calitate, au la baza tehnologii de ultima generatie si au o viata indelungata, ceea ce le face optiunea ideala pentru tine si securitatea ta, a familiei tale sau a afacerii pe care o conduci.

Ai nevoie de detalii suplimentare despre sistemele de control acces Blitz Tehnology? Echipa companiei iti sta mereu la dispozitie!