articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
De ce prelucrari mecanice

De ce prelucrari mecanice

🕔25.Sep 2015

A prelucra inseamna a avea ceva si din acel ceva a relua munca spre a obtine altceva, diferit de rezultatul primei actiuni. Asadar, a prelucra mecanic, inseamna a reface ceva deja existent intr-un alt lucru.

Inainte de toate tehnologiile de care dispunem astazi, lucrurile se faceau manual, tocmai de aceea se spune ca nimic nu este mai bine facut decat ceea ce faci cu mana ta. Orice proces era mai durativ datorita faptului ca se facea manual iar multe lucruri nu erau posibil de obtinut. Acum, tehologia permite lucruri ce altadata nu erau posibile. Aparatele lucreaza in locul oamenilor, iar oamenii doar asista, dirijand aparatele. In operatiuni de prelucrari mecanice cel mai nou este proiectul asistat de computer (CNC).

Prelucrari mecanice. Feluri.

Prelucrarile mecanice pot fi executate prin aschiere, cu ajutorul unor scule si dispozitive speciale, prin frezare cu ajutorul frezei, prin debitare, prin sudura, prin gaurire, prin sablare, prin strunjire, prin roluire, indoire si bineinteles, prin prelucrari CNC, cu ajutorul computerului.

In procedeele de prelucrari mecanice se pot utiliza atat utilajele clasice, traditionale si munca manuala cat si cele moderne, depinzand de situatie, de materialul ce necesita prelucrarea si bineinteles, de ceea ce doreste clientul; iar la prelucrari mecanice se apeleaza foarte des pentru a se obtine diverse obiecte, incepand de la obiecte de mobiler pana la diverse piese auto si accesorii sau matrite.

Unde apelam la prelucrari mecanice de calitate

Daca este nevoie de prelucrari mecanice, este clar ca este nevoie de precizie, calitate si profesionalism. Inainte de a da pe mana cuiva aceasta sarcina, trebuie sa fim siguri ca este vorba de o echipa de specialisti in domeniu si sa nu uitam sa ne interesam de experienta acestora. Un bun profesionalist stie ca in prelucrari mecanice el trebuie sa fie instruit atat cat priveste lucrul cu calculatorul cat si cunoasterea avansata a desenului tehnic si interpretarea diverselor documente tehnice. Acesta trebuie sa fie capabil sa lucreze cu sculele necesare si dispozitivele adecvate pentru a putea garanta calitatea.

Astfel de profesionisti in prelucrari mecanice putem gasi pe site ul  www.mettem-cnc.com care exceleaza in domeniu din anul 2013 si care garanteaza calitate si respectarea termenilor. De asemenea, specialistii ce formeaza echipa ne pot ajuta si cu desenul CAM, daca este nevoie, caci, la baza oricarui lucru sta in primul rand proiectul.

Gama de prelucrari mecanice

In prelucrari mecanice se pot executa lucrari de sablare ce inseamna de fapt curatarea si finisarea suprafetelor de sticla, metal sau alte materiale ce sunt dure prin suflare abraziva. Prin debitare se realizeaza taierea unui material anume in forme speciale si bucati anume. Modificarea unei forme se mai poate face si prin indoire, un alt pas in prelucrari mecanice. Frezarea se realizeaza prin aschierea cu ajutorul unui aparat numit freza. Strunjirea se face cu ajutorul strungului iar sudarea cu aparatul de sudat.

Gaurirea, un alt procedeu in prelucrari mecanice are ca scop obtinerea unor gauri, iar operatiunea de roluire are ca scop obtinerea anumitor curbe.