articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Dafir Cadconsult – Intabularea terenului este obligatorie

Dafir Cadconsult – Intabularea terenului este obligatorie

🕔21.Nov 2013

Este important potrivit legii ca terenurile sa fie intabulate in registrele de intabulare pentru ca prin acest procedeu sa fie opozabile fata de ceilalti. Dafir Cadconsult ofera servicii de intabulari terenuri. Pentru realizarea acestor operatiuni sunt necesare urmatoarele acte: copie act identitate, certificat fiscal, titlul de proprietate al terenului, dar si alte acte din care sa reiasa calitatea de proprietar sau imputernicit al terenului. Cartea Funciara a imobilului sau altfel spus intabularea este valabila atata timp cat exista si imobilul respectiv. Institutia care se ocupa de intabulare este Oficiul local de cadastru, la nivel de judet, localitate sau sectorul in care se afla terenul. Orice transmitere a dreptului de proprietate asupra unui imobil trebuie inregistrata in cartea funciara pentru a produce efecte fata de toate persoanele carora li se opune acest drept.

Intabularea este o formalitate pe care trebuie sa o indeplinesti pentru a asigura siguranta si delimitarea corespunzatoare a proprietatii pentru terenul respectiv. Indiferent ca este vorba de un teren agricol sau pentru constructii, intabularea este obligatorie. Legea cadastrului din 1999 are scopul de a obtine o evidenta clara a proprietatilor, fiind astfel inregistrate numele proprietarilor, suprafetele de teren detinute si copiile actelor care dovedesc acest aspect. Intabularea este operatiunea de identificare, masurare si inscriere in Registrul de Carte Funciara si este obligatoriu la orice act de instrainare a unui bun imobiliar, fara a face diferenta daca este vorba de o vanzare-cumparare, donatie, succesiune, partaj sau precontract de vanzare-cumparare. Inscrisul in Cartea Funciara a unui imobil este considerat a fi cartea de identitate pentru o persoana. Unitatea institutionala a cadastrului cu publicitatea imobiliara corespunde alinierii la standardele europene si are ca obiectiv inregistrarea si administrarea informatiilor privind imobilele de pe teritoriul judetului. Cartile funciare se intocmesc pe teritorii administrative si se numeroteaza in mod unic pentru fiecare imobil. Cadastrul trebuie sa furnizeze date reale cu privire la proprietarii bunurilor imobile si inscrierea acestora in registrele cadastrale si cartile funciare. Acesta trebuie sa contina informatii despre intinderea, configuratia si pozitia imobilului, precum si a folosintei lui, raportata la destinatia initiala si categoria de calitate a terenurilor.

Dafir Cadconsult, cu sediul in Timisoara activeaza in domeniul topografiei, cadastrului si geodeziei. Echipa de profesionisti angrenata in aceasta afacere are o experienta diversificata in domeniul serviciilor topografice, tratand fiecare situatie cu seriozitate si profesionalism. Dafir Cadconsult ofera servicii de intabulare a terenului si a constructiei, scoaterea din circuitul agricol, alipire/dezlipire, plan urbanistic si altele. In serviciile oferite, Dafir Cadconsult respecta intotdeauna prevederile legale si normele impuse cu strictete. In plus, compania dispune de echipamente topografice de ultima generatie, calitatea lucrarilor efectuate fiind garantata.

Pentru mai multe informatii referitoare la serviciile prestate, nu ezita sa contactezi echipa de specialisti a firmei Dafir Cadconsult. Intabularea terenurilor este o operatiune obligatorie reglementata de legea in vigoare pentru protejarea terenurilor si pentru siguranta intocmirii documentelor. Este important sa fii informat si sa respecti prevederile legale pentru a stii cum sa actionezi in beneficiul tau. Apeleaza la serviciile de intabulare terenuri cu Dafir Cadconsult pentru a actiona in conformitate cu prevederile legale.

Datele de contact ale firmei Dafir Cadconsult

Adresa firmei: Str. C-tin cel Mare, Nr. 6, Timisoara, Timis

Telefon: 0256 493 463

Email: sandu_trandafir@dafir.ro

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare