articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cursuri operare PC

Cursuri operare PC

🕔19.Mar 2013

Calculatorul este o ‘ustensila’ indispensabila societatii moderne la momentul actual. Cu ajutorul lui se pot administra, stoca, proteja si prelucra o cantitate uriasa de date intr-un timp relativ scurt. Avand o legatura stransa cu calculatorul, informatica se defineste ca fiind stiinta derivata din matematica ce se ocupa cu tehnica de procesare a informatiei, in special cu ajutorul acestor computere. La fel cum pentru croitor, metrul de croitorie este indispensabil, la fel ii este si computerul informaticianului.

Informatica isi gaseste in prezent aplicatii in aproape toate domeniile vietii, devenind o parte integrata a societatii omenesti. Aceasta stiinta a fost propulsata foarte mult odata cu aparitia internetului, aplicatie prin care s-au redefinit nenumarate principii de functionare dintre companii, din mass-media si logistica, si care afecteaza in moduri fie benefice, fie mai putin benefice viata fiecarui individ in parte.

Informatica presupune doua elemente ce nu pot exista una fara cealalta: partea de software si partea de hardware. Partea de software se refera la totalitatea programelor, aplicatiilor ce ruleaza pe un computer, fiind strict virtual, pe cand partea de hardware se ocupa cu partea reala a unui computer si anume cu componentele acestuia (monitor, periferice, placa baza, hard disk, unitate optica, memorie RAM etc). Este de preferat cunoasterea macar la nivelul cel mai de jos al acestor doua componente.

Cunoasterea unor elemente de baza ale utilizarii calculatorului este absolut necesara in era in care traim. Fie ca vorbim de angajare, fie pentru uzul propriu, cunostintele de operare ale unui computer ar trebui sa fie obligatorii.

In prezent, in sistemul educational din marea majoritate a tarilor s-au introdus ore speciale de familiarizare a copiilor cu computerul, nu ca acestia nu ar stii sa-l foloseasca inca de la varste foarte fragede.

Totusi, persoanele mai in varsta care nu mai sunt inscrise in cadrul ciclurilor de invatamant trebuie sa aiba acces la astfel de cursuri de operare a computerului.

Firme specializate ofera clientilor sai diferite cursuri de operare a calculatorului, clasificate pe module, pe grade de dificultate, pe criterii de varsta etc.

Exista trei grade de dificultate ale cursurilor de operare a computerului: incepator, mediu si avansat. Indiferent care dintre aceste trei cursuri le veti absoli, un lucru este sigur: aceasta familiarizare cu computerul va poate deschide noi frontiere de cunoastere si multe oportunitati de alta natura.

Intr-un curs de acest tip, cursantul invata cum sa opereze cu fisierele (invatand platforma de baza a Windows-ului), cum sa editeze diferite tipuri de date (de obicei se foloseste ca si material de lucru pachetul produs de Microsoft, Office-ul, ce contine aplicatii pentru editarea tabelelor, fisierelor text, bazelor de date si cu ajutorul caruia se pot crea prezentari in slide-uri), comunicare prin internet (in aceasta sectiune, cursantul se va familiariza cu aplicatia internet, va invata sa caute eficient in motoarele de cautare Google, Yahoo, va invata sa creeze, verifice si sa trimita e-mail-uri, dar si notiuni de baza pentru crearea site-urilor HTML).

Asadar, fie ca doriti sa va perfectionati intr-o anumita ramura a informaticii sau doriti pur si simplu sa aveti cunostinte minime de operare a unui computer, solutia ideala este sa mergeti la un astfel de curs de operare PC; va va fi de foarte mare folos!

Puteti citi un articol interesant despre investigatiile sub acoperire accesand link-ul urmator: http://blog.2biz.ro/?p=1049

Similar Articles
Unde ajunge valiza ta după check-in

Unde ajunge valiza ta după check-in

Vă întrebați ce se întâmplă cu bagajele voastre atunci când le depuneți la biroul de check-in din

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Fie că eşti student, şomer, îţi doreşti o carieră de succes sau pur şi simplu

Imprumut nebancar rapid

Imprumut nebancar rapid

In acest moment nu putem spune ca in cadrul pietii se gasesc  multe IFN-uri ce

Obtinerea  si costurile la obtinerea  certificatului energetic

Obtinerea si costurile la obtinerea certificatului energetic

Atata vânzarea insa in aceeasi masura si închirierea unei locuinţe sau atunci cand sunt in

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Este pe piata o anumita clasa a performantei energetice in privinta certificatelor energetic care se