Rolul principal pe care il au niste hidroizolatii terase este sa creeze o etanseitate cat mai mare, ca sa nu spunem aproape perfecta, dar in acelasi timp trebuie sa creasca si nivelul de rezistenta impotriva conditiilor atmosferice. Iata cum se realizeaza aceste hidroizolatii terase si care sunt conditiile necesare.
Cand se pot realiza hidroizolatii terase
Aceste hidroizolatii terase se pot realiza la orice tipuri de constructii, indiferent daca sunt noi, in proces de construire sau sunt vechi si necesita reparatii. Tot ce conteaza este sa se faca o lucrare de calitate, care sa impiedice infiltratiile.
Insa trebuie mentionat faptul ca, daca aceste hidroizolatii terase se afla la suprafata, sunt necesare niste masuri suplimentare, masuri care sa asigure protectia impotriva razelor ultraviolete. Acestea sunt necesare pentru a creste durata de viata a hidroizolatiei si se realizeaza prin aplicarea unui strat alb sau cenusiu de ardezie, prin montarea de dale speciale pentru terase sau un strat de pietris care sa masoare intre 6 si 8 cm, insa daca alegeti ultima varianta, trebuie sa mai luati in calcul si aplicarea unui strat geotextil, care se pune intre pietris si hidroizolatie. Acesta are rolul de a proteja hidroizolatia.
Cum se pregateste suprafata pentru hidroizolatii terase
Inainte de realizarea unor hidroizolatii terase trebuie sa se curete foarte bine suprafetele, cu scopul de a se elimina toate materialele subrede, care contin grasimi sau praf. In cazul in care este nevoie se vor remedia si eventualele inclinatii, dar numai cu ajutorul unui ciment consistent sau cu aditiv cu rasina.
O alta lucrare pe care trebuie sa o mai faceti inainte de aplicarea unor hidroizolatii terase, o reprezinta atenuarea colturilor, astfel incat sa se evite indoirea membranei bituminoase la un unghi de 90 de grade, pentru ca ar putea sa se rupa, iar o astfel de zona ar fi extrem de vulnerabila pentru infiltratiile de apa.
Cum se aplica niste hidroizolatii terase
Cu ajutorul unei flacari provenite de la o lampa cu benzina se va topi pelicula care acopera membrana bituminoasa. Pentru a impiedica infiltratiile de apa care pot sa patrunda pe la imbinari, foile de membrana trebuie sa se suprapune pe o latime de aproximativ 10 cm. In cazul in care se utilizeaza membrane cu ardezie, trebuie sa aveti in vedere faptul ca se va pierde o cantitate considerabila de ardezie. In plus, pentru protejarea zonelor de imbinare va fi nevoie sa folositi o substanta speciala care sa respinga razele ultraviolete.
Membranele bituminoase trebuie sa aiba capetele fixate pe suprafete drepte, dar verticale, iar montarea se va face cu niste cuie speciale, galvanizate si cu benzi de aluminiu, care sa aiba o latime de cel putin 3 cm si o grosime de 2 mm.
Acestea au fost doar cateva reguli privind aplicarea unor hidroizolatii terase, insa montarea propriu-zisa trebuie sa se faca de catre personal specializat, cum ar fi www.mincon.ro deoarece presupune o tehnica speciala la care este nevoie de indemanare si experienta, astfel incat sa se formeze o etanseitate perfecta, pentru a se evita patrunderile de apa.