articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cum sa va ingrijiti de puii de o zi

Cum sa va ingrijiti de puii de o zi

🕔18.Nov 2016

 

Puii de o zi trebuie ingrijiti cu foarte mare atentie pentru a supravietui si a se dezvolta in mod corespunzator. Daca va ganditi sa cresteti pui, apelati la specialisti in domeniu: www.furaje-vital.ro.  Puii de o zi trebuie crescuti in caldura in primul rand, mai ales in primele doua saptamani de viata. Astfel, in lipsa clostei, trebuie sa va asigurati ca puii nu vor suferi de frig, sa ii asezati intr-un mediu cald si fara prea multa umezeala.

In egala masura, e bine sa va asigurati la achizitionarea de pui de o zi ca acestia sa aiba un mediu cu o temperatura cat se poate de constanta, asadar e cel mai indicat sa amplasati deasupra cutiei un bec cu infrarosu. Acesta va degaja caldura , mentinand o temperatura de 35 grade Celsius. Este indicat ca si temperatura sa fie scazuta apoi cu cate 3 grade Celsius pe saptamana. Lampa se va indeparta cand micutilor pui le vor creste pene.

Adaportul pentru puii de o zi, un element esential

Achizitionand pui de o zi va trebui sa le asigurati si un adapost corespunzator. Astfel, in adapostul lor trebuie sa amplasati si adapatori si hranitori. Acestea este bine sa fie si ele unele de calitate superioara, astfel incat hrana sa nu fie de exemplu imprastiata si puii sa aiba mereu acces usor la ea, la fel si la apa.

Hrana pe care o oferiti puilor trebuie sa fie si ea una de calitate: www.furaje-vital.ro. In primele saptamani de viata este cel mai indicat sa hraniti puii cu faina din grau sau porumb amestecata cu concentrate speciale pentru pui de o zi. Astfel va veti asigura ca ei vor avea parte de mineralele si de vitaminele care sunt necesare unei dezvoltari corespunzatoare.

Apa si alte elemente pentru puii de o zi

Dupa cum am mentionat, este necesar ca si pentru puii de o zi sa se asigure hrana si apa in mod corespunzator. Astfel, cand vine vroba de apa de exemplu, este esential ca si vasul in care veti pune apa in adapostul lor sa nu fie nici foarte adanc, intrucat riscati ca si micutii pui de o zi sa se inece in el.

Pentru a-i invata cum sa bea apa, e suficient sa le impingeti capul in apa o singura data, ei vor sti apoi exact ce sa faca. Se pot pune in vasul cu apa si cateva pietre. Cand achizitionati pui de o zi este indicat sa stiti si ca acestia pot sa fie afectati de anumite boli, astfel ca de multe ori este indicat sa se administreze unele solutii in apa de baut. Puisorii de o zi trebuie manipulati cu mare grija, iar adapostul lor este bine a fi pregatit inainte de a-i aduce acasa.

Este bine sa ii si monitorizati cat se poate de des in primele zile dupa ce ii aduceti acasa, sa observati daca le este prea frig sau poate uneori chiar si prea cald. Cresterea si ingirjirea puilor de o zi nu e deloc complicata daca va informati in prealabil: www.furaje-vital.ro.

 

Similar Articles
După Uraganul Dorian acest suflet viu a fost găsit sub rămășițe

După Uraganul Dorian acest suflet viu a fost găsit sub rămășițe

La o lună după Uraganul Dorian, în Bahamas, sub dărâmături a fost găsit un căţel.

450 de animale eutanasiate din cauza pestei porcine în Galați

450 de animale eutanasiate din cauza pestei porcine în Galați

Nou focar de pestă porcină anunțat de autoritățile din Galați, în comuna Negrileşti, aproape de

Felinele fericite se joaca fericite – accesorii tip jucarii pentru pisici

Felinele fericite se joaca fericite – accesorii tip jucarii pentru pisici

O pisica fericita va fi plina de energie, jucausa, sanatoasa... petreceti momente pline de incantare

Fibrele in hrana umeda pentru caini

Fibrele in hrana umeda pentru caini

Fibrele reprezinta unul dintre nutrientii principali care apar pe orice ambalaj de hrana umeda  caini

Hrana umeda pentru caini, conceputa special pentru patrupedul dvs

Hrana umeda pentru caini, conceputa special pentru patrupedul dvs

Daca prietenul dvs. patruped prefera hrana umeda pentru caini, trebuie sa va asigurati ca aceasta