articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cum sa incepeti sa cresteti prepelite ouatoare

Cum sa incepeti sa cresteti prepelite ouatoare

🕔07.Nov 2014

Probabil ati auzit in ultima vreme din ce in ce mai multe despre prepelite ouatoare si in cele din urma v-ati gandit sa intrati si dumneavoastra in aceasta “afacere”. Intrebarea este insa, de unde sa incepeti?

Este bine de stiut despre prepelite ouatoare ca acestea sunt de diferite specii, astfel in functie de scopul pentru care veti creste prepelite ouatoare, trebuie sa le alegeti pe cele mai potrivite.

Cateva adevaruri interesante despre prepelite ouatoare

  • in salbaticie, ele traiesc in mici grupuri si cauta insecte si seminte drept hrana;
  • puii de prepelite ouatoare se maturizeaza foarte repede, de regula ei se pot hrani singuri la doar cateva zile dupa nastere;
  • prepelitele ouatoare traiesc in salbaticie in diverse medii insa cele mai populare sunt cele cu iarba inalta; exista chiar si prepelite ouatoare care traiesc in munti;
  • desi sunt pasari care pot sa zboare, aceste prepelite ouatoare isi petrec mare parte a vietii pe pamant, fiind perfect adaptate acestui stil de viata.

De ce sa cresteti prepelite ouatoare

Motivul pentru care este o idee buna sa cresteti prepelite ouatoare este unul cat se poate de evident, daca luati in considerare beneficiile numeroase pe care le au ouale produse de prepelite ouatoare, precum si carnea alba si fara grasimi, atat de cautata.

Cum sa imperecheati prepelite ouatoare

Ideal in imperecherea de prepelite ouatoare este sa existe o rata de un mascul la trei femele cel putin, sau si mai ideal este sa cresteti prepelite ouatoare in perechi. Masculul va fi foarte “grijuliu” fata de femela si o va ajuta sa incalzeasca ouale pe cuib daca aceasta va avea nevoie, totodata ii va aduce mici “bunatati” pe care sa le manance. Puii sunt mici dupa ce ies din ou, insa sunt foarte “independenti” si cresc foarte repede, trebuie sa va asigurati ca au mancare de calitate si suficienta, respectiv apa curata intr-un vas special in care sa nu se inece.

Unde se tin prepelite ouatoare

Daca doriti sa cresteti prepelite ouatoare, trebuie bineinteles sa va ganditi si la locul in care le veti creste. In acest sens exista numeroase tipuri de custi pentru prepelite din care puteti alege, in functie de numarul de pasari pe care il aveti, de specia de prepelite ouatoare pe care doriti sa o cresteti si asa mai departe.

Luati in considerare si faptul ca acestea sunt pasari carora le place sa stea pe pamant, astfel ca ele vor aprecia colturile retrase, in care daca este posibil sa fie si vegetatie.

Speciile de prepelite ouatoare nu au nevoie de foarte mult spatiu, insa va puteti asigura ca au pamant pe jos in care sa se scalde, intrucat acesta este unul dintre lucrurile aflate in “topul” preferintelor lor.

Hrana pentru prepelite ouatoare

Cand vine vorba de hrana pentru prepelite ouatoare, acceseaza magazinul online www.jumatatedepret.ro. Trebuie sa stiti in primul rand ca acestea vor consuma in mare parte acelasi tip de hrana ca si gainile, iar in plus, le puteti suplimenta ratia de hrana cu resturi de legume si fructe sau mei.

Tuturor speciilor de prepelite ouatoare le este strict interzisa ciocolata, deci nu e cazul de a le oferi un astfel de “desert”.

Similar Articles
O pisica sanatoasa si voioasa, cu o hrana uscata pentru pisici corespunzatoare

O pisica sanatoasa si voioasa, cu o hrana uscata pentru pisici corespunzatoare

Daca doriti ca pisica dvs. sa fie sanatoasa si vesela, activa si plina de viata,

Compania Ideal Fishing asteapta pescarii impatimiti cu oferte de nerefuzat in materie de spinning!

Compania Ideal Fishing asteapta pescarii impatimiti cu oferte de nerefuzat in materie de spinning!

  Multi dintre pescarii amatori dar si cei profesionisti, adora pescuitul sportiv, dar si pescuitul la

Care sunt lingurite oscilante preferate de catre stiucile din Delta Dunarii?

Care sunt lingurite oscilante preferate de catre stiucile din Delta Dunarii?

  Ce pescar adevarat, amator sau profesionist, nu viseaza ca macar o data in viata sa

Despre jucarii si rolul lor pentru copii

Despre jucarii si rolul lor pentru copii

  Despre jucarii putem spune ca joaca un rol deosebit de esential in dezvoltarea copilului si,

Pentru o prada buna comandati naluci artificiale rapitor de la Ideal Fishing

Pentru o prada buna comandati naluci artificiale rapitor de la Ideal Fishing

  Orice impatimit al pescuitului poate confirma faptul ca nu se compara nimic cu un moment