articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cum ii inveti pe copii sa mearga pe triciclete

Cum ii inveti pe copii sa mearga pe triciclete

🕔28.Jul 2016

Triciclete fac parte din copilarie si orice copil ar trebui sa se bucure de miscare, distractie si sport in aer liber cu ajutorul tricicletelor. De unde poti achizitiona triclete de calitate, modele diferite, in functie de varsta, colorate si atragatoare? De la Caruciorcopii.ro, magazinul online ce vinde fel si fel demodele pentru toate gusturile si necesitatile.

De la ce varsta se pot folosi triciclete?

Inainte de a cumpara triciclete pentru copiii lor, parintii ar trebui sa ia in considerare dezvoltarea fizica si mentala a acestora. Astfel, extrem deimportante sunt:

  1. Daca este vorba despre copii foarte mici, trebuie sa stii ca acestia nu au suficienta putere pentru a pedala. Tocmai de aceea este indicat sa cumperi triciclete dotate cu maner special care le permite parintilor sa conduca ei tricicleta, iar cel mic sa se bucure de o plimbare pe cinste;
  2. Este foarte important ca un copil sa ajunga la pedale fara efort, deci sa fie suficient de inalt. Daca sta drept, trebuie sa ajunga pe pamant, deoarece multe triciclete nu au frana;
  3. Abilitatea de a sta cat mai drept pe tricicleta este cruciala atunci cand ii cumperi o tricicleta. Copilul trebuie sa fie in masura sa se urce pe tricicleta si sa se dea jos singur si sa se mentina in echilibru perfect. Chiar si pedalatul presupune echilibru perfect. Daca copilul tau abia invata sa mearga sau sa alerge, inseamna ca nu este pregatit pentru a folosi tricicleta;
  4. Copiii trebuie sa fie capabili sa coordoneze tricicleta, sa pedaleze si sa piloteze fara sa cada si fara a se lovi de obstacole;
  5. Daca o tricicleta nu este coordonata cum trebuie, copiii se pot rani. Ei trebuie sa inteleaga acest lucru si sa inteleaga riscurile ei. Abia apoi copilul va fi pregatit sa o manevreze.

A invata sa mergi pe triciclete nu este lucru greu

Inainte de biciclete se folosesc triciclete. Copiii le adora. Fiind o investitie buna deoarece ii ajuta sa faca miscare, sa-si dezvolte muschii si echilibrul si sa se joace cat mai mult in aer libe. Cum ii inveti pe cei mici sa foloseasca tricicletele?

In primul rand trebuie sa-i arati cum sa se aseze pe tricicleta. Ii faci o demonstratie live punandu-l pe tricicleta si punandu-i picioarele pe pedale. Cu o mana impingi chiar tu o pedala pentru a intelege cat mai repede despre ce este vorba. Pedalele se misca, iar picioarele copilului se misca si ele odata cu pedalele prinzand astfel ideea de baza.

Invata-l pe cel mic si cum sa coordoneze ghidonul tricicletei. In timp ce tricicleta se misca, misca tu ghidonul la stanga sau la dreapta, aratandu-i cum poate schimba directia sau lua curbele. Aceste principii se invata cel mai bine prin exersare.

Dupa ce a deprins toate aceste miscari, il poti lasa pe micut de unul singur, desigur tu il vei supraveghea de aproape. Astfel va prinde curaj si drag. Poate ca la inceput va trebui sa-l impingi chiar tu de la spate pentru a-si lua avant, dar in timp mama va deveni doar spectatoare.