articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Semnificatia cocardelor

Semnificatia cocardelor

🕔13.Mar 2013

De foarte multa vreme nu mi-a fost data sa aud cate un cuvant care sa reprezinte un lucru ce si-a perpetuat existenta in timp. Azi am avut ocazia sa rascolesc amintirile in ceea ce priveste cocardele. Termenul de cocarda este de provenienta franceza ir ceea ce desemneaza el este o insigna la care se ataseaza o panglica reprezentativa pentru un eveniment.

Initial cocardele erau purtate de catre militari la diverse manifestari solemne care implicau si uniformele de gala ale armei respective.

Dar omul, fiind in general foste inovativ si ingenios a adaugat acestor cocarde si alte intrebuintari.

Nu stiu daca asta mai este la moda, dar pe vremea generatiei mele la sfarsitul studiilor liceale se confectionau cocarde din panglica de diferite culori, pentru fete si baieti, pe care fiecare dintre colegi scria cateva cuvinte si se semna pentru eternitate, cum spuneam noi in avantul adolescentei.

Cea mai frecventa prezenta a cocardelor se face simtita in timpul alegerilor, confectionate din panglici in culorile reprezentative pentru formatiunea politica, la nunti si la baluri. Greu de crezut dar chiar si intr-o lume a modernismului balurile au ramas totusi evenimente importante.

Cum la politica nu ma pricep si nu sunt suficient de romantica pentru a putea descrie atmosfera unui bal o sa incerc sa realizez o imagine a cocardelor la nunti.

Aceste accesorii sunt puse in pieptul nuntasilor pentru a-i diferentia de restul oamenilor. Semnificatia cocardei este destul de profunda si s-a pastrat inca de pe vremea cavalerilor medivali. Un cavaler care purta in piept o floarea facea o declaratie de dragoste nonverbala femeii pe care o iubea.

Coardele prinse in pieptul invitatilor de catre mireasa si domnisoarele de onoare semnifica o urare pentru trainicie si noroc in casnicie.

Una dintre regulile nescrise spune ca mirele trebuie sa poarte o cocarda din aceleasi flori ca cele din buchetul miresei si nasul din cel al nasei.

Diversitatea modelelor este foarte mare. Cocardele se realizeaza din flori naturale in mici aranjamente care au aerul unei adevarate opere de arta. Sistemele de prindere in piept sunt eficiente si mult mai simple decat celebrul ac de siguranta.

Desi pare ca alegerea lor este simpla, de cele mai multe ori nu este asa. Mirii se gandesc sa multumeasca pe toata lumea si in acelasi timp cocardele sa se armonizeze cu restul ornamentelor si al culorilor din tematica nuntii.

Insa cu doamnele e putin mai greu, avand in vedere ca prinderea unei cocarde pe o rochie fara umeri sau cu bretele foarte subtiri este o intreaga aventura. Dar, cum spuneam, omul este inventiv si a gasit si pentru aceasta problema o solutie. Cocardele atasate la incheietura mainii sub forma unei bratari, sau asa numitele corsaje reprezinta o solutie ideala pentru doamne.

Indiferent din ce alegeti sa fie confectionate, cocardele reprezinta un element cu semnificatii, elegant si categoric o pata de culoare deosebita in amintirile fiecarui participant la evenimentul respectiv.

Oare ma descurcam mai bine daca scriam despre cocardele ce se poarta la baluri?

Nu se stie niciodata…

Similar Articles
Intretinere gradini-o necesitate majora

Intretinere gradini-o necesitate majora

In momentul in care detinem o gradina, cea mai placuta parte este cea in care

Varza murata din super-market sau traditionala ?

Varza murata din super-market sau traditionala ?

De la sarmalute, varza calita, pana la remediu pentru diferite afectiuni, varza murata este un

Mocheta Bucuresti

Mocheta Bucuresti

Obiectivul principal almagazinelor care comercilizeaza mochete in Bucuresti, este să creez o gamă complexă, dar

Colorate, colorate, acum le ceri, va dam de toate-  Culori pentru pictura

Colorate, colorate, acum le ceri, va dam de toate- Culori pentru pictura

In cadrul acestu articol voi utiliza atat tonuri de descriere vesele, cat si unele gri.

Cosulet pentru cel mai frumos bebe

Cosulet pentru cel mai frumos bebe

Bun gasit! Ne gasim pe site-ul www.magazinul-mamicilor.ro, locul unde cei mai frumosi bebelusi prind aripi