articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Clasificarea ambalajelor din carton

Clasificarea ambalajelor din carton

🕔03.Jul 2015

Cartonul este o hartie groasa si compacta, rezultata in urma prelucrarii materiei prime, aglomerarea de fibre provenite din lemn de brad, pin, fag cat si coceni de porumb, stuf, paie de cereale. Desi la auzul cuvantului carton tindem sa ne gandim la clasicul ambalaj din carton ce se foloseste la impachetat, depozitat etc. acesta are o multitudine de alte utilizari si intrebuntari si poate fi clasificat in mai multe categorii.

Cartonul nu este doar o hartie groasa. Acesta difera atat in functie de numarul de straturi suprapuse, necesare pentru confectionarea sa, cat si prin metoda de prelucrare. Pentru ambalaje din carton se poate folosi carton duplex sau triplex. Aceste doua tipuri de carton difera prin numarul  de straturi unite in stare umeda prin presare .Numele indica din cate straturi este format ambalajul din carton. Deasemenea mai putem gasi carton ondulat sau carton plat. Cartonul ondulat este diferit de cel plat prin faptul ca este format din 4 straturi netede si 3 ondulate iar cel plat dintr-un singur strat neted. Din punctul de vedere al ambalajelor, piata ne ofera urmatoarele categorii:

  1. Cutii Clasice, de tip American;
  2. Cutiile ce tin de sanatate si aici intra: cutiile pentru produsele din carne, ambalajele pentru fructe si legume, cutiile pentru produse alimentare ( pizza), cutiile pentru bauturi, ambalaje pentru incaltaminte, ambalajele pentru depozitare si ambalajele din carton pentru obiecte sanitare.

Cartoanele din care sunt confectionate aceste tipuri de cutii sunt: Cartoane microndulate si Cartoane ondulate tip III sau tip V.

Deasemenea si forma ambalajelor din carton variaza. De la tavite cu autoformare la cutii stas cu fund si capac, design-ul cutiilor de ambalaj a acaparat interesul designerilor romani.

Ambalajele din carton si avantajul utilizarii lor

Din punct de vedere economic ambalajele din carton sunt mult mai avantajoase decat cele din lemn. Pe langa faptul ca sunt mai putin costisitoare ,cartonul se incadraza in categoria celor mai solide materiale de ambalare, in special cartonul ondulat. Cartonul este si un material durabil si estetic, poate urma cursul produsului ,din frabrica pana pe rafturile magazinelor.

In ceea ce priveste economia spatiului, ambalajul din carton se situeaza pe primele locuri. Acesta se livraza pliat si nu ocupa foarte mult spatiu in fabrici sau magazine iar la transportul produselor, avantajul ambalajelor de carton este acela ca ele sunt concepute pentru a putea fi stivuite.

In randul comerciantilor cel mai cautat tip de carton este cartonul ondulat.Din acest tip putem spune ca cele mai bine vandute tipuri de cartoane sunt CO3 si CO5, pretul acesta fiind de 1 la 3 RON. Pretul acestora variaza in functie de dimensiuni, culoare si complexitatea acestora. Ambalajul de carton se poate procura atat la bucata cat si la bax, foaie de carton cu diferite dimensiuni prestabilite sau prelucrat sub forma de cutie.www.Prodamco.ro

Alte avantaje ale ambalajelor din carton

Cartonul este un materal ecologic.Prducatorii au un avantaj foarte mare ce se reflecta in pretul acestui material, cartonul se poate recicla.Comerciantii recicleaza cartonul folosit provenit din magazine, fabrici si il transforma in cutii, hartii, etc. costurile reducandu-se substantial.

Similar Articles
Unde ajunge valiza ta după check-in

Unde ajunge valiza ta după check-in

Vă întrebați ce se întâmplă cu bagajele voastre atunci când le depuneți la biroul de check-in din

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege profesioniştii de la 1tedjob

Fie că eşti student, şomer, îţi doreşti o carieră de succes sau pur şi simplu

Imprumut nebancar rapid

Imprumut nebancar rapid

In acest moment nu putem spune ca in cadrul pietii se gasesc  multe IFN-uri ce

Obtinerea  si costurile la obtinerea  certificatului energetic

Obtinerea si costurile la obtinerea certificatului energetic

Atata vânzarea insa in aceeasi masura si închirierea unei locuinţe sau atunci cand sunt in

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Este pe piata o anumita clasa a performantei energetice in privinta certificatelor energetic care se