articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cititoarele de amprenta, mai eficiente decat cartelele de acces

Cititoarele de amprenta, mai eficiente decat cartelele de acces

🕔25.Mar 2015

Siguranta la locul de munca e la fel de importanta ca si siguranta acasa si pe strada. De altfel, serviciul devine pentru cei mai multi dintre noi o a doua casa. Ne petrecem acolo o mare parte din zi, iar relatiile pe care le legam cu colegii se transforma adesea in prietenii.

Asa cum in casa nu lasam nici o persoana straina sa intre fara acordul nostrum, in spatiul in care muncim nu ar trebui sa patrunda nici o persoana care nu lucreaza acolo sau nu e un vizitator anuntat si asteptat. Acesta e motivul pentru care accesul in cladirile de birouri, in spatiile industriale si in unele institutii se face pe baza unei acrtele de acces.

Ne-am obisnuit sa avem tot timpul la noi cartela care ne permite accesul in cladirea in care lucram. Fara acea cartela usile nu se deschid si trebuie sa rugam un coleg sa ne deschida usa din interior sau sa ne imprumute cartela lui. E destul de neplacut sa cerem tot timpul ajutorul cuiva, asa ca avem grija sa nu ne uitam cartela acasa. O purtam la gat sau prinsa sa haine.

Cartelele de acces sunt avantajoase din multe puncte de vedere. Actioneaza rapid, usa deschizandu-se in cateva secunde. Daca ar fi sa folosim chei ar dura mult mai mult pana am intra si am iesi din cladire. Prin ele se realizeaza si pontajul. Angajatorul poate sa verifice ora la care am ajuns la serviciu, eventualele intarzieri si orele suplimentare, asa ca penalizarile sau bonusurile pe care le vom primi vor fi calculate si in functie de aceste criterii. Persoanele straine nu pot sa intre decat daca primesc o cartela de vizitator. Cartelele de acces au insa si dezavantaje: pot fi pierdute, pot fi folosite si de altcineva decat de posesorii lor si reprezinta o cheltuiala in plus pentru angajator. Cititoarele de amprenta le pot inlocui cu brio.

Ce sunt cititoarele de amprenta?

Cititoarele de amprenta produse si comercializate de compania SVT Electronics pot fi o modaliatte mai eficienta de a controla accesul intr-o cladire de birouri, intr-un spatiu industrial sau intr-o institutie (spital, penitenciar, unitate militara). Daca o cartela de acces poate fi folosita de un angajat in locul altuia, in asa fel incat absenta nemotivata de la serviciu sa poata fi mascata, cititoarele de amprenta exclude din start posibilitatea unei fraude de acest tip. Amprentele sunt unice, asa ca daca un angajat a lipsit de la serviciu sau a ajuns mai tarziu decat trebuia angajatorul va afla cu siguranta.

Cartelele pot fi pierdute, amprentele nu. Utilizarea unor cartele e mai costisitoare pentru companie decat folosirea de cititoare de amprenta. Cartelele sunt obiecte a caror achizitionare presupune o cheltuiala ce ar putea fi evitata prin instalarea unor cititoare de amprenta.

Cititoarele de amprenta comercializate de firma SVT Electronics sunt usor de folosit, iar datele stocate sunt arhivate. Angajatorul poate identifica usor situatiile in care angajatul incalca prevederile contractului. Intarzierile repetate si tendinta de a pleca de la serviciu inainte de incheierea programului vor fi descoperite in timp util.