articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cherestea uscata de la Mobina

Cherestea uscata de la Mobina

🕔16.Apr 2015

Constructiile ce au la baza lemnul si cherestea uscata au avansat constant de-a lungul timpului si au ajuns ca in 2015, sa fie foarte apreciate datorita avantajelor multiple pe care le ofera, printre care se numara: protectie termica si fonica foarte buna, sunt constructii reciclabile si ecologice 100%, sunt compatibile cu sanatatea omului, au durata de viata mare, se realizeaza si se monteaza usor, iar preturile de achizitie sunt accesibile pentru toata lumea.

Cherestea uscata in 2015

 

In 2015, cherestea uscata a devenit unul dintre acele materiale moderne utilizate in constructii care stabilesc noi standarde de calitate. Ea reuseste sa puna in valoare atat creativitatea designerilor, cat si a arhitectilor, valoarea arhitecturala a intregii constructii crescand considerabil.

De ce se foloseste totusi cherestea uscata in constructii? Deoarece umiditatea din cherestea este redusa la doar 15%, ceea ce impiedica asumarea riscurilor la care te expui daca folosesti cherestea verde, umeda, neuscata. Care sunt aceste riscuri? In primul rand este vorba despre mucegaire, apoi de incovoiere, torsionare, cat si decalajele care se produc ulterior montarii si se datoreaza puntilor termice.

In plus, pentru obtinere cherestea uscata se foloseste cuptorul de uscare care iti permite sa te bucuri de un lemn de calitate superioara, fara a-l trata chimic in scopul profilactic de prezervare a cherestelei.

Cat timpul dureaza intreg procesul de uscare a cherestelei? Nu mai mult de cateva zile, timp in care, adesea, miezul din interiorul cherestelei poate ajunge chiar si la 70 de grade Celsius. Nu dureaza mult si nu costa mult, cheresteaua uscata fiind potrivita pentru constructii realizate la standarde ridicate de calitate.

Cum se obtine cherestea uscata?

 

Cherestea uscata se obtine in mai multe moduri, optandu-se pentru tipul potrivit in functie de natura lemnului si de destinatia acestuia.

Una dintre cele mai populare metode de obtinere cherestea uscata este uscarea intr-un cuptor cu aer cald uscat. Cheresteaua se aseaza “la rigla”, adica in calupuri cu spatii intre scandurile de cherestea si cu distantiere intre fiecare randuri pentru a se asigura o mai buna ventilatie. Dupa aceasta operatiune, cheresteaua este bagata in cuptor.

In cuptor, aerul este cald si uscat. Lemnul va ceda din propria sa umiditate, fiind higroscopic, aerului din mediul inconjurator, acest aer devenind cald si umed. Insa cuptorul este prevazut cu un sistem de evacuare a umezelii, astfel incat lemnul sa se usuce cat mai rapid.

In cele din urma, cherestelei i se aplica un tratament pe baza de spray sau de vapori. In acest punct cheresteaua este uscata bine si este avida la tot ceea ce inseamna umiditate. Acum, ea este tratata cu diferite substante cu sopul de a-i prelungi viata.

De unde poti cumpara si tu cherestea uscata de calitate superioara, cherestea pe care sa o utilizezi la constructii diferite care sa reziste in timp? Mobina, o companie din Suceava, iti ofera spre vanzare cherestea uscata de calitate superioara pentru ridicarea de case, pentru amenajari interioare sau pentru amenajari exterioare, fiind tratata corespunzator.

Compania este ea insasi producatoare de cherestea uscata, iar daca ai nevoie de o dimensiune anume, diferita de cea standard, Mobina iti va realiza comanda dorita in cel mai scurt timp!

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege cherestea uscata de la Mobina. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Mobina? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0766-511.664 si 0788-561.327 sau trimite un e-mail pe adresa mobinasrl@yahoo.com.

Articol oferit de 2biz.ro 

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare