articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

Cerficat energetic de la Certificat-rapid.ro

🕔22.Dec 2016

Este pe piata o anumita clasa a performantei energetice in privinta certificatelor energetic care se obtin pentru orice tip de cladire.

In functie de performanta energetica, tipurile de cladire pot sa fie clasificate in cate 7 clase diferite in cazul in care discutam despre scala energetica, ele incepand de la clasa A, aceea care arata consumul mai scazut al energiei si putand ajunge la cel mult 125 de kWh/m2/ dar numai intr-un an, putand sa ajunga pana la clasa energetica G , respectiv cea care va aea nivel al consumului specific de energie care e unul ridicat, ajungand pana la 820 kWh/m2/ doar intr-un an.

Proceduri specifice oricarei certificari

Procedura de lucru in privinta obtinerii unui certificat e una considerata a fi foarte simpla. Specialistii din cadrul firmelor ce sunt specializate vor avea mii de certificari ale performantei energetice iar dupa acesta se vor ghida tot timpul.

Pasii ce sunt necesari sa fie parcursi sa obtina acest certificat energetic va fi considerat:

se va contacta firma care e specializata si astfel acesta se stabileste alaturi de specialisti astfel de detalii ce sunt considerate importante in procesul acesta, astfel : care e ora plus data la care este facuta o vizita constructiei respective, in acelasi timp este stabilita locatia cladirii si actele care vor fi necesare, cei care sunt specialisti putand comunica pretul respectivului certificat energetic. Deasemeni prin modul in care se solicita, doritorii pot sa fie ajutati sa isi clarifice oricare din eventualele lor nelamuriri.

Se va face si o vizitare a cladirii, fiind nevoie sa se efectueze astfel de vizitari ce dureaza cam 10 pana la cel mult 15 minute ca sa luam masurarile ce sunt necesare pentru stangerea informatiilor.

Ulterior se va elabera certificatul acesta al performantei energetice care este necesar prin intermediul studierii actelor clientilor pe care le pun la dispozitia specialistilor si a datelor ce sunt prelevate in cadul vizitei ce se face respectivei cladiri dupa care se vor intocmi certificatul energetic.

Plata unui astfel de certificat si eliberarea acestuia este apoi transmis acasa, prin serviciile postale , costul lui fiind de 10 lei pentru a trimite certificatul in Bucuresti si la 20 de lei pentru a transmite certificatul in judetul Ilfov, dar poate sa fie ridicat si de la acele sedii pe care le au firmele, acest lucru avand costuri suplimentare de expedire a acestuia.

Actele necesare pentru eliberarea certificatului de regula sunt:

O copie care se va face dupa schita pe care o are apartamentul respectiv , dupa planurile arhitecturale pe care le are tipul de imobile, ulterior putans sa fie nevoit sa se comunice deasemeni anul constructiei, si al imobilului iar anul in care acesta este receptionat, dupa care urmeaza vizionarea cladirii ca sa se stranga informatiile ce sunt necesare pentru calcularea costului acestui certificat energetic.

 

Zonele ce vor fi deservite de firmele din domeniu pentru eliberarea certificatului de tipul acesta, sunt: acele zone unde se elibereaza certificatele energetice, cele care sunt necesare auditului energetic, acelea in care se poate realiza termoviziunea , aceasa putand fi atat in Bucuresti, dar si in judetul Ilfov sau in orase cum ar fi Constanta.