articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cele mai bune metode ca să te placă toată lumea

Cele mai bune metode ca să te placă toată lumea

🕔14.Aug 2019

Savanții au cercetat comportamentul oamenilor în societate și au scos la iveală unele lucruri ce îi fac pe oameni să fie mai simpatici, și totuși, ce să facem ca să fim apreciați de cei din jurul nostru?

Poartă-te ca cel cu care întreții o discuție

În timp ce ții o discuție, folosește aceleași gesturi și mimici, ba chiar poziția interlocutorului. Conform studiului, acest comportament accelerează apariția simpatiei.

Petrece mai mult timp cu persoana cu care vrei să începi o relație.

Este mult mai probabil să ne placă oamenii pe care îi cunoaștem mai bine. Niște psihologi sin SUA au realizat un experiment în ce privește dezvoltarea afinității în rândul studenților: patru fete, necunoscute studenților, au fost incluse la câteva cursuri la universitate. Unele din ele au frecventat cursurile, altele au venit mai rar. Apoi, băieților li s-au arătat pozele fetelor care au frecventat, dar și a celor care au lipsit de la cursuri și li s-a cerut să spună care din ele le-a trezit o mai mare simpatie. Băieții au optat pentru fetele pe care le-au văzut frecvent la cursuri, și nu pentru cele care au lipsit.

Laudă-ți interlocutorul.

De regulă oamenii iubesc să fie lăudați, asociind laudele cu caracterul tău. Acest fenomen mai este numit transmiterea instantă a calităților familiare. Și invers, dacă vorbești permanent de rău pe cineva, tot ce spui i se atrinuie și caracterului tău.

Transmite emoții pozitive.

Suntem puternic influențați de starea de spirit a celorlalți. Pentru ca să lași o impresie bună, ia o atitudine pozitivă față de cei cu care comunici.

Să nu-ți fie frică să pari imperfect.

E normal să greșim, toți greșesc pentru că suntem oameni. Oamenii de știință au studiat modul în care greșelile afectează simpatia privind creșterea atractivității interpersonale. Participanții la studiu au vizionat înregistrarea unui concurs de întrebări. Atunci când cineva răspundea corect la toate întrebările, dar în cele din urmă se întâmpla să verse accidental cafeaua pe el, era mai simpatizat decât cei „perfecți”.

Concentrează-te pe punctele de vedere comune.

Suntem atrași de oamenii cu care ne asemănăm. Efectul se mai numește – atragerea prin similitudine.Ne plac, în mod special, chiar și oamenii cu care avem trăsături comune negative.

Apreciază-ți interlocutorul așa cum vrea el să fie apreciat.

Fiecare din noi iubește să fie văzut cum e de fapt și în realitate.Atunci când cineva gândește la fel ca tine, relația se dezvoltă bine. Avem impresia că suntem înteleși mai bine, iar acest lucru joacă un rol important în dezvoltarea încrederii.

Împărtășește-i ceva personal.

Acest lucru va contribui la stabilirea unei relații și la cunoașterea mai bună a persoanei respective. Poți începe cu teme generale (așa cum ar fi, ce film ai vizionat recent…) iar mai apoi treci la detalii mai personale. Poți să spui chiar ceva intim despre tine. 

 

Poartă-te ca și cum deja simpatizezi interlocutorul.

Atunci când observăm că o persoană este bine dispusă față de noi, noi înșine începem să o simpatizăm. Acest fenomen se numește simpatie reciprocă.

Mai mult, atunci când intuim că o persoană ne va trata frumos, tindem să ne comportăm mai familiar cu ea. În acest fel, cresc șansele de a face o impresie bună celor cu care interacționăm.

Similar Articles
O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O minoră în vârstă de 12 ani din Lipova, județul Arad, în timp ce trecea

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

Pe data de 22 octombrie, pompierii au fost alertați cu privire la producerea unui incident,

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Noi, femeile, știm că pentru a avea o viață cu adevărat împlinită și relaxată, trebuie

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

În după amiaza zilei de luni un bărbat din California a anunțat la o secție

Un nou antibiotic a fost descoperit

Un nou antibiotic a fost descoperit

Tot mai multe bacterii devin rezistente la antibiotice, descoperirea unor noi antibiotice ar fi benefică