articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Casele din lemn intre traditie si utilitate

Casele din lemn intre traditie si utilitate

🕔11.Feb 2013

Utilizarea lemnului de catre om in viata de zi cu zi este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Acest material este indispensabil din mai multe puncte de vedere. O pondere mare a utilizarii lemnului a fost si este in domeniul constructiilor. Cel mai vechi material de constructii cunoscut este lemnul, intotdeauna la indemana si usor de prelucrat cu mijloace relativ simple. De-a lungul secolelor tehnologia de realizare a caselor din lemn a fost adusa la un grad de perfectiune si rafinament care o face sa fie cautata in toata lumea pentru superioritatea fata de alte tehnologii.

Tot de-a lungul secolelor casele din lemn au reprezentat o concurenta acerba pentru cele construite din piatra. Oamenii au fost mereu atrasi de pretul redus al caselor din lemn si mai ales de termenii de montare care nu sunt atat de complicati precum in cazul construirii cu alte materiale. O teorie spune ca tehnicile de construire ale corabiilor de catre vikingi au fost imprumutate si in constructia caselor din lemn. In Europa, si mai ales in Alpi, casele din lemn s-au construit in diferite culturi.

In zilele noastre tendinta este de a imbina traditiile cu utilitatile moderne. O casa din lemn este naturala si daca este proiectata si construita in conformitate cu tehnologiile moderne ea poate sa se conserve sute de ani. De acest lucru ne putem da seama privind la casele vechi din lemn din intreaga lume care s-au conservat foarte bine.

Unul dintre marile avantaje in ceea ce priveste realizarea unei case din lemn este faptul ca spatiul interior poate fi compartimentat foarte usor. Casele din lemn nu necesita in primul rand foarte multi stalpi de sustinere, ceea ce da posibilitatea modelarii interiorului. Casele din lemn nu sunt pretentioase in ceea ce priveste terenul pe care sunt construite, ele putand fi amplasate si pe terenuri slabe sau mai nisipoase.

Capacitatea de a construi case din lemn cu o cantitate minima de echipament specializat este unul dintre elementele care a mentinut pretul competitiv al acestora in comparatie cu alte structuri de constructii. Sa nu uitam sa punem in balanta si frumusetea si caldura exponatelor din lemn, care sunt greu de asemanat cu alte materiale.

Harforest din Gheorgheni este o societate comerciala cu traditie in ceea ce priveste constructia caselor din lemn. Echipa firmei executa lucrari dupa proiecte standard sau pe baza specificatiilor sau proiectelor primite din partea clientilor. Harforest are o experienta pe piata care ii ajuta sa se dezvolte cu atat mai mult cu cat firma se ocupa de toate fazele de prelucrare ale lemnului. Pentru oricine isi doreste o casa din lemn, Harforest reprezinta solutia optima in alegere. Varietatea de modele si profesionalismul cu care sunt realizate aceste case din lemn recomanda firma ca un partener serios si care poate sa puna in realitate dorintele oricui.

In decursul evolutiei tehnice si ingineresti s-au elaborat procedee si produse care au crescut eficienta si randamentul lemnului utilizat in constructii. Noile sisteme permit folosirea mai judicioasa a lemnului.

Daca sunteti in cautarea unei combinatii perfecte intre traditie si utilitate, Harforest va prezinta o multitudine de modele de case din lemn.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare