articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cainele Saint Bernard – un adevarat prieten al omului

Cainele Saint Bernard – un adevarat prieten al omului

🕔14.Mar 2013

 Cainii sunt considerati, pe buna dreptate, cei mai buni prieteni ai omului. Odata cu domesticirea cainelui, omul a fost foarte atras de aceasta legatura creata intre el si caine. Cainii sunt folositi atat ca animale de companie, dar pot fi folositi si pentru desfasurarea anumitor activitati mai periculoase (luati exemplul ciobanestilor germani folositi la controlul din vama sau al cainilor ciobanesti ce au ca si rol protejarea turmelor de oi). Cainii in schimbul serviciilor oferite nu asteapta nimic, si pe parcursulul timpului se vor dovedi a fi foarte loiali stapanilor.

Probabil cunoasteti povestea japoneza Hachiko. Dupa aceasta poveste adevarata a fost realizat si un film. Se spune ca in Japonia, pe la inceputul secolului 20, exista o astfel de legatura de neclintit intre un caine de rasa Hachi si un profesor universitar. Cainele isi facuse un obicei sa isi astepte in fiecare zi stapanul in fata garii cand acesta venea acasa de la facultate. La un moment dat, stapanul cainelui moare, insa Hachiko, nu renunta la acest obicei, zilnic mergand la gara si asteptand cu ochii plin de speranta ca stapanul lui sa apara din nou. Dovada loialitatii cainilor este simbolizata perfect de aceasta poveste.

Prima legatura dintre om si caine se realizeaza atunci cand cainele paseste in viata omului. Cainele luand parte la numeroase activitati impreuna cu stapanul sau, se creaza o legatura de neclintit intre acestia. Prin antrenament, iesire in parc si joaca, aceasta legatura se poate intari de la o zi la alta.

La momentul actual exista foarte multe rase de caini de diferite dimensiuni, cu personalitati diferite si care pot fi dresati intr-o proportie mai mare sau mai mica.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre o rasa foarte populara de caini. Fiind intalnita in diferite ecranizari, aceasta rasa se bucura de o celebritate la nivel mondial. Este vorba despre cainii de talie mare din rasa Saint Bernard.

Exista o legenda cum ca acesti caini Saint Bernard puteau gasi si salva oamenii rataciti pe versantii Alpilor. Avandu-si originea undeva in Alpii elvetieni, aceasta legenda are o doza de adevar, deoarece aceasta rasa de caine a fost folosita o lunga perioada pentru salvarea excursionistilor ce se rataceau.

Istoricul acestei rase fiind invaluit in mister, cainii Saint Bernard sunt folositi in prezent pentru paza fermelor, protejarea turmelor de vite sau pentru caratul diferitelor greutati.

In anul 1880, cainele este numit oficial Saint Bernard. Aceasta rasa la un moment dat a fost pe cale de disparitie, calugarii elvetieni reusind sa salveze rasa dandu-i si un plus de robustete prin imperecherea cu caini din rasa Dog German sau Terra Nova.

Din punctul de vedere al personalitatii, aceasta rasa de caine este foarte inteligenta si loiala stapanului. Se spune despre Saint Bernard ca ar poseda un al saselea simt, folosit pentru detectarea pericolelor. Fiind lent in miscari, datorita greutatii ridicate, Saint Bernard-ul este foarte rabdator si ascultator.

Cainii din aceasta rasa sunt foarte prietenosi cu familia si prietenii. In preajma copiilor, totusi, ar trebui supravegheati datorita taliei mari si nu datorita faptului ca ar avea o problema cu copii. Datorita firii prietenoase, nu este cea mai buna alegere daca doriti un caine de paza. Adora sezonul rece si este foarte sensibil la caldura si transportul cu masina.

Puteti citi si informatii interesante despre echipamente de constructie accesand link-ul http://blog.2biz.ro/?p=909 .

Similar Articles
O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O minoră în vârstă de 12 ani din Lipova, județul Arad, în timp ce trecea

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

Pe data de 22 octombrie, pompierii au fost alertați cu privire la producerea unui incident,

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Noi, femeile, știm că pentru a avea o viață cu adevărat împlinită și relaxată, trebuie

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

În după amiaza zilei de luni un bărbat din California a anunțat la o secție

Un nou antibiotic a fost descoperit

Un nou antibiotic a fost descoperit

Tot mai multe bacterii devin rezistente la antibiotice, descoperirea unor noi antibiotice ar fi benefică