articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Rasa Caniche – cea mai veche rasa de caini

Rasa Caniche – cea mai veche rasa de caini

🕔26.Mar 2013

Rasa Caniche este una dintre cele mai vechi rase de caini din lume. Originea acestei rase nu este inca stabilita exact, existand la ora actuala mai multe pareri despre locul de provenienta. Cert este ca pe anumite fresce egiptene apar infatisati caini caniche. Conform acestor reprezentari s-a dedus ca vanatorii egipteni erau insotiti in partidele de vanatoare de caini cu blana lunga, deasa si tunsa pe trenul posterior.

Specialisti afirma ca acest caine din rasa caniche este o incrucisare dintre cainii berberilor si maurilor, rasa Barbet si cainii din rasa Pointer.

Cainii din Rasa Caniche se mai numesc si Poodle sau Pudel. Sunt caini ce au blana foarte deasa si creata ceea ce necesita o ingrijire permanenta. Caniche-ul are urechile lasate in majoritatea timpului.

Ca si marime, comparativ cu alte rase, caine rasa Caniche se intalneste intr-o varietate mai mare de marimi, diferentierea facandu-se la dimensiunea umerilor. Se recunosc la modul general acceptat patru marimi ale acestei rase de caini

  • Standard
  • Mediu
  • Miniatural
  • Toy

Cu siguranta ca ati intalnit si termeni precum “Royal standard” sau “Teacup”. Acestia sunt termeni strict comerciali si nu sunt acceptati de nicio organizatie chinologica importanta.

Vis-a-vis de standardele de incadrare ca si rasa de caini, caniche –ul este regasit in cadrul Federatiei Internationale de Chinologie in grupa cainilor de companie si de talie foarte mica. In Marea Britanie sunt incadrati la categoria cainilor utilitari pe cand in Australia si Noua Zeelanda caine rasa caniche face parte din clasa cainilor non sportivi.

Insa facand abstractie de aceste catalogari, cainele din rasa caniche este un caine de vanatoare pentru zonele mlastinoase sau cu vegetatie si umiditate crescuta.

Cred ca fiecare isi inchipuie ca avand asemenea blana deasa si creata, aceasta il incurca de multe ori pe cainele din rasa caniche. Asa ca pentru a se simti confortabil si in largul sau se practica tunsorile sumare cu blana de pe corp tunsa scurt si lasata mai lunga la baza picioarelor si la gat.

Aranjat in felul acesta un caine rasa Caniche s-a transformat incet incet din caine de vanatoare in caine de companie cu mult succes la doamne si domnite.

Sanatatea unui caine rasa Caniche este cel mai des afectata de boala Addison, care este urmata de tulburari gastrice si alte afectiuni destul de suparatoare. O mare grija trebuie acordata urechilor si infectiilor acestora. Cu o ingrijire atenta si cu un regim de viata potrivit rasei sale acest caine are o speranta de viata de pana la 12 ani in Marea Britanie, Danemarca si Canada. Exemplarele din categoria miniaturali si toy traiesc in medie pana la paisprezece ani si jumatate, dar daca sunt hraniti corespunzator pot trai si peste saptesprezece ani. Din cauza ca blana cainelui are nevoie de o ingrijire deosebita, caniche-ul a fost considerat intotdeauna un caine de lux, dar lasand deoparte ”domesticirea” lui el ramane totusi un caine de vanatoare agil folosit si azi la vanatoarea de rate sau iepuri.

Cu siguranta ca trebuie sa va spun ca pentru celebrii pictori Rembrandt si Botticelli caine rasa caniche a fost o adevarata inspiratie, el fiind prezent in cateva din lucrarile lor.

Articole interesante mai gasiti si aici

Similar Articles
După Uraganul Dorian acest suflet viu a fost găsit sub rămășițe

După Uraganul Dorian acest suflet viu a fost găsit sub rămășițe

La o lună după Uraganul Dorian, în Bahamas, sub dărâmături a fost găsit un căţel.

450 de animale eutanasiate din cauza pestei porcine în Galați

450 de animale eutanasiate din cauza pestei porcine în Galați

Nou focar de pestă porcină anunțat de autoritățile din Galați, în comuna Negrileşti, aproape de

Cum sa va ingrijiti de puii de o zi

Cum sa va ingrijiti de puii de o zi

  Puii de o zi trebuie ingrijiti cu foarte mare atentie pentru a supravietui si a

Felinele fericite se joaca fericite – accesorii tip jucarii pentru pisici

Felinele fericite se joaca fericite – accesorii tip jucarii pentru pisici

O pisica fericita va fi plina de energie, jucausa, sanatoasa... petreceti momente pline de incantare

Fibrele in hrana umeda pentru caini

Fibrele in hrana umeda pentru caini

Fibrele reprezinta unul dintre nutrientii principali care apar pe orice ambalaj de hrana umeda  caini