Cafeaua a aparut in Europa in secolul XVII. Istoricul francez Jules Michelet a spune despre cafea ca este bautura luciditatii pentru ca in comparatie cu alte bauturi cafeaua limpezeste gandirea.
Interesant este faptul ca aceasta cafea a fost descoperita de capre. Pastorul turmei de capre a observat ca acestea au devenit foarte zglobii dupa ce au mancat din boabele maronii ale unui copac. Pastorul a gustat si el boabele si si-a dat seama ca au un efect deosebit. Le-a dus unui imam, acesta le-a uscat, prajit si apoi le-a fiert in apa.
Despre cafea s-au scris mii si mii de povestiri si s-au pus la vedere legende, unele mai amuzante, altele mai dramatice. In lumea araba, cafeaua ce s-a raspandit la inceput la Mecca si apoi la Cairo a fost un produs de controversa si polemici uimitoare, fiind in proximitatea de a fi interzisa de legile religiei musulmane datorita efectelor sale revigorante.
O ceasca de cafea pe zi este recomandata deoarece cafeaua are proprietati antioxidante si previne distrugerea celulelor.
Pe langa povestea incantatoare a cafelei, in firescul lucrurilor s-a dat o mare importanta in timp si canilor si recipientelor din care aceasta se serveste. Modalitatile de preparare ale cafelei sunt foarte diverse, incepand cu cea fiarta in nisipul fierbinte si pana la cafea preparata in diverse masini automate. Toate metodele de preparare ale unei cafele au fost create pentru a se pastra si pune in valoare aroma deosebita a acestei bauturi.
Cultivarea cafelei si soiurile obtinute prin cercetari indelungate sunt astazi o adevarat industrie concretizata in lanturi bine definite si inchegate care duc la consumator produsul finit.
Din zonele calduroase si pana la altitudini de 2000 de metri se poate cultiva cafea ce are proprietati diferite. Cafeaua face parte dintre bauturile care au cel mai mare consum pe cap de locuitor in lume.
M & C Italian Caffe este o firma din Oradea, care pastreaza si pune in valoare calitatile deosebite ale cafelei. M & C Italian Caffe ofera clientilor sai marci de cafea de diverse sortimente si in diferite forme: macinata sau boabe.
Pe langa varietatea sortimentelor de cafea M & C Italian Caffe din Oradea comercializeaza si accesorii necesare prepararii cafelei precum cesti cu farfurioare, pahare, tavi si scrumiere. Cunoscand potentialul acestui produs, firma din Oradea a extins domeniul comercializarii si cu dozatoare, banere, umbrele si multe alte accesorii ce pun in valoarea cu o calitate sporita produsele de baza.
Tot istoricul francez Jules Michelet spunea ca aceasta bautura, cafeaua “permite unei raze de adevar sa patrunda realitatea intunecata a lucrurilor”!