articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cad Works International – Utilitatea tehnologiei de scanare 3D!

Cad Works International – Utilitatea tehnologiei de scanare 3D!

🕔17.Dec 2013

De la cei mai mici care au tinut cel putin o data in viata lor un Samrtphone sau o tableta care sa aiba legatura cu internetul, pana la bunicii nostri care au trait ani buni in “incuiata” epoca a comunismului, cu totii au auzit despre noile tehnologii 3D. Putem spune ca “3D” este noua moda in diferite domenii. Avem de toate: filme 3D, printere 3D, scanere 3D, televizoare 3D, chiar si cladiri 3D in Google Maps. Nu stim insa despre multe din ele la ce sunt utile, care sunt avantajele pe care ni le ofera aceste tehnologii. In ceea ce priveste scanarea 3D, aceasta este un proces de copiere digitala a informatiilor privind geometria unui obiect fizic (solid). O firma din Romania care se ocupa cu comercializarea produselor ce tin de scanarea 3D este Cad Works International din Craiova.

Cad Works este dezvoltatorul si producatorul acestor tipuri de scannere 3D ce se manipuleaza manual, si se pozitioneaza extrem de precis datorita tehnologiei cu laser pe care se bazeaza. Importanta pe care o are precizia masuratorilor 3D efectuate prin scanare este in general dictata de aplicatia pe care o urmariti. De aceasta variabila depind costurile cat si echipamentele ce vor fi utilizate. Tehnologia 3D este foarte usor de folosit datorita manevrabilitatii si portabilitatii simple pe care o dezvolta, facand din aceste echipamente produse care au revolutionat acest tip de scanare, ingineria inversa si inspectia.

Aparatele de scanat 3D pe care Cad Works International le ofera spre vanzare au o utilitate in domeniul aerospatial, auto, al educatiei, medical, productie, entertainment, bunuri de larg consum si conservarea patrimoniului. Modelele disponibile sunt: ERGOscan, VIUscan, EXAscan, UNIscan, MAXscan si REVscan.

In zilele noastre, majoritatea companiilor privesc tehnica de scanare ca un potential instrument pentru cresterea productivitatii si pentru rezolvarea unor chestiuni in legatura cu nevoia de a crea un fisier 3D digital pentru un obiect acolo unde acesta nu a existat inainte. Scanand o piesa 3D si trimitand aceasta scanare unor programe de software sau prototyping ofera nu numai avantajul reducerii timpului necesar acestei sarcini, dar si economii.

Reproducerea unui obiect prin proiectarea traditionala CAD si apoi introducerea in calculator este dificila si, de obicei,  rezultatul nu se potriveste cu originalul. Mai mult de trei patrimi din companii depind de sistemele vizuale pentru a-i ajuta sa-si realizeze designul produselor. Aceasta noua tehnologie permite firmelor mari si mici sa-si realizeze anumite probleme legate de computerizare, probleme care sunt extrem de importante in ceea ce priveste latura lor competitiva. Scanarea laser poate oferi o diferenta masurabila, pentru o calitate marita şi pentru accelerarea timpului necesar producerii lor, in timp ce costurile noilor produse se reduc considerabil. Scanarea laser este realizata utilizand un dispozitiv laser care colecteaza un sir de date.

O alta utilizare pentru scanarea 3D Cad Works International este inspectia periodica a unor piese pentru a analiza cat de apropiat este produsul fata de original. Aceasta ofera prilejul unui control al calitatii imbunatatit si ajuta la detectarea greselilor din procesul de fabricare. Un alt avantaj care nu este atat de evident, dar care poate avea un mare efect asupra unei companii, este reprezentat de faptul ca, odata ce obiectul se afla in calculator, ideile complexe pot fi aplicate usor si precis. In ziua de azi, procesele de fabricatie se desfasoara in mai multe filiale ale unei companii din diferite locatii de pe glob. Clientul si procesul de design se pot afla intr-un loc in timp ce fabricarea se desfasoara in altul.

Aparuta in urma cu aproape doua decenii, CAD Works poate implementa cu succes in orice intreprindere care desfasoara activitati de proiectare mecanica, electrica si electronica, un sistem de proiectare asistat de calculator, de la proiectarea constructiva, calcule de rezistenta, optimizari si prelucrari pe masini cu comenzi numerice. De la infiintare, firma din Craiova este distribuitor autorizat si certificat tehnic SolidWorks in Romania, cu peste 200 de clienti comerciali si o baza de peste 500 de licente instalate.

Date de contact:

Aleea Constantin Brancusi, bl. B2, sc. 2, ap. 12,

Craiova, Dolj

Telefon: 0251.419.764

Articol oferit de 2biz.ro.

Similar Articles
Un american a vrut sa ajute un conducator auto oprit pe autostrada, vezi ce a descoperit acesta

Un american a vrut sa ajute un conducator auto oprit pe autostrada, vezi ce a descoperit acesta

Un polițist a vrut să ajute un șofer care era oprit pe autostradă și a

Alegerea corecta de produse electrocasnice pentru bucatarie

Alegerea corecta de produse electrocasnice pentru bucatarie

Bucătăria, după cum știți, este inima fiecărei case, dar și spațiul care este cel mai

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a va proteja calculatorul de pilda in cazul

Sisteme alarma wireless GSM

Sisteme alarma wireless GSM

Intre acele sfaturi utile care sunt date de specialisti in ceea ce priveste instalarea acestor

Ventilatoare industriale

Ventilatoare industriale

  Pentru succesul afacerii dumneavoastra trebuie intotdeauna sa investiti in produse, echipamente si utilaje de calitate.