Aduce in organism 25% din necesarul proteic zilnic, are un raport caloric redus, este recomandata in alimentatia zilnica a intregii familii, contribuie la mineralizarea oaselor si formarea dentitiei. Produs cu traditie, nelipsit de pe rafturile supermarket-urilor sau de pe tarabele din piete, branza este produsul alimentar preferat in alimentatia zilnica a romanilor datorita beneficiilor nutritionale pe care le asigura. Daca amatorii de gusturi fine prefera sortimentele pretentioase de branza percum Brie, Camembert, Cheddar sau Gouda, la mare cautare in bucatariile de renume, pentru romanul de rand, branza telemea ramane cea mai raspandita, apreciata si cautata dintre toate sortimentele de branzeturi, si in acelasi timp reprezinta un prim pas pentru o alimentatie corecta, echilibrata.
Este dovedit: branza joaca un rol importanta in alimentatia omului. Ea reprezinta o sursa esentiala de factori nutritivi cu valoare biologica ridicata, valoare data de continutul ridicat de substante proteice si grasimi usor asimilabile, saruri minerale de calciu, fosfor, magneziu, sodiu dar si multe alte vitamine liposolubile, cum ar fi A, D, E, K, branza devenind astfel un adevarat “depozit” de vitamine. Mai mult decat atat, este o sursa complexa de calciu, esentiala pentru dezvoltarea organismului.
Protejeaza dintii, previne aparitia osteoporozei, ajuta in procesul de slabire, scade incidenta bolilor cardio-vasculare, scade riscul de cancer la san, recomandata celor care au colesterol, este buna impotriva gastritei si nu in ultimul rand, ajuta impotriva stresului. Toate intr-un singur pordus 100% natural. Dincolo de aceste beneficii ramane gustul, motivul principal pentru care branza este atat de populara si nelipsita de pe mesele tuturor.
Daca ar fi sa facem un top al preferintelor in materie de branzeturi, pe primele doua locuri s-ar situa branza telemea si cascavalul. Cu toate acestea, clasificarea branzeturilor dupa un singur criteriu este dificila, deoarece fiecare sortiment prezinta caracteristici variate, in functie de felul laptelui, continutul de grasime al branzei, calitatea produsului, consistenta pastei etc. In plus, transformarea laptelui in branzeturi este un proces complex care consta in concentrarea proteinelor impreuna cu eliminarea unor importante cantitati de apa si lactoza. Rezultatul? Branzeturille sunt unele dintre cele mai sanatoase si dinamice produse alimentare.
Chiar si asa, cate din branzeturile de la ora actuala aflate pe piata sunt cu adevarat bio, lipsite de aditivi si conservanti, fabricate dupa retete traditionale? Raspunsul nu este favorabil, insa exista alternative care garanteaza calitatea si autenticitatea produsului. Pentru a avea accesul la o branza eco, fabricata numai din lapte ecologic, provenit de la animale ce nu au fost infectate cu hormoni sau alte substante nocive sanatatii, Bio Romania Market, magazinul online al produselor naturale, vine in intampinarea ta cu o gama diversificata de branzeturi delicioase, cu gust autentic romanesc si foarte sanatoase. Astfel, in functie de preferinte, ai posibilitatea sa alegi intre branza framantata, cascaval, telemea de vaca sau urda.
In cadrul magazinului online Bio Romania Market gasesti de la fructe, legume, produse de panificatie, dulciuri, si pana la sucuri, vinuri sau condimente naturale, toate furnizate de producatori importanti pe piata de profil, printre care: Ecofruct Romania, Farmacia Naturii, La Dorna, dar si multe altele.
Pentru un stil de viata sanatos, alege produsele eco, ideale pentru o alimentatie bogata in vitamine, motiv pentru care sursa ta de vitalitate este Bio Romania Market, magazinul online dedicat intregii familii. Acceseaza asadar pagina de internet www.bio-romania-market.ro si convinge-te ce inseamna cu adevarat bio.