articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Avantajele Unui Cablu FTP de Date

Avantajele Unui Cablu FTP de Date

🕔25.Mar 2015

Atunci cand aveti nevoie de cablu FTP de date sau cablu FTP cu sufa, compania Castel Distribution este cea care va poate oferi o varietate de cabluri de calitate si la preturi foarte mici.

Ce nu stiai despre cablu FTP

Majoritatea pot incurca un cablu FTP cu un cablu UTP, iar pentru a nu exista astfel de erori mai departe vom vedea ce este defapt un cablu FTP.

Cablul FTP transmite semnalul mult mai eficient si are o protectie mai buna impotriva interferentelor de natura electromagnetica externa, FTP ( Foiled Twisted Pair ) este un cablu facut din patru perechi de fire torsadate, aceste fire fiind invelite cu o folie de ecranare, exterioara, avand ca scop protejarea impotriva interferentelor externe.

Cablul UTP( Unshielded Twisted Pair ) este de asemenea un cablu facut din 4 perechi de fire torsadate. Aceasta rasucire a firelor sau torsadare se face pentru ca prin rasucire interferentele magnetice sunt anulate. Cablul UTP nu beneficiaza de ecranare.

De asemenea mai exista si cablu S/UTP care este si el realizat din patru perechi de fire torsadate dar in loc de folia de ecranare are o tresa impletia care este realizata din materiale textile, aliaje sau din cupru. Mai exista si S/FTP care este tot asa un cablu facut din 4 perechi de fire rasucite care sunt ecranate si cu folie si cu tresa.

Cablurile FTP se clasifica astfel:

1. Cat.5. Cablurile din aceasta categorie se folosesc pentru a se cabla structurat retelele de date, distantele nefiind mai mari de 90 m. Frecventa la care se intrebuinteaza este de 100 MHz. Pentru ca dumneavoastra sa puteti conecta cablurile din aceasta categorie veti avea nevoie de conectori RJ-45.

2. Cat. 5e. Aceasta categorie este o versiune mult mai buna a categoriei 5 privind telediafonia, distanta nu trebuie sa fie mai mare de 90 m, iar frecventa este de pana la 125 MHz.

3. Cat. 6. Se foloseste pentru frecventele duble. Cablurile din aceasta categorie se utilizeaza in medii care au un nivel de zgomot ridicat. Si in acest caz, lungimea maxima a unui cablu FTP nu poate depasi 90 m.

4. Cat. 7. Fiecare pereche din cele 4 sunt ecranate, dar si cablul in sine. Frecventa la care se ajunge este de 600 MHz, iar lungimea este de 100 m.

Cablu FTP de la Castel Distribution

O categorie mai aparte este reprezentata de cablul FTP de date. Aceste cabluri se folosesc pentru transmisia de date si pot avea lungimi ce pot atinge si 100 de metri. Cablurile FTP de date reprezinta un mare avantaj si anume rezistenta in conditii meteo extreme, adica la temperaturi de -20 de grade sau de + 60 de grade Celsius, ploaie, ninsoare, chiciura etc.

Cablurile FTP se intrebuinteaza in cadrul retelelor de calculatoare, iar scopul lor este de a transmite cat mai bine semnalele digitale si cele analogice. Acestea pot fi achizitionate de la Castel Distribution care este un magazin online ce va pune la dispozitie o varietate de cabluri de calitate la cele mai bune preturi.

Daca doriti sa va bucurati de calitate, alegeti cablul FTP de la Castel Distribution. Daca aveti nevoie de informatii suplimentare despre magazin si produse luati legatura cu echipa competenta si calificata Castel Distribution prin intermediul site-ului, a numerelor de telefon afisate pe site sau pe email.

Similar Articles
Un american a vrut sa ajute un conducator auto oprit pe autostrada, vezi ce a descoperit acesta

Un american a vrut sa ajute un conducator auto oprit pe autostrada, vezi ce a descoperit acesta

Un polițist a vrut să ajute un șofer care era oprit pe autostradă și a

Sisteme alarma wireless GSM

Sisteme alarma wireless GSM

Intre acele sfaturi utile care sunt date de specialisti in ceea ce priveste instalarea acestor

Imprimante etichete profesionale gasiti la Multitech

Imprimante etichete profesionale gasiti la Multitech

Compania Multitech are sediul in Brasov si activeaza in domeniul distributiei de echipamente si consumabile

Cablu FTP cu sufa in oferta Castel Distribution

Cablu FTP cu sufa in oferta Castel Distribution

Pentru transmisia de date pe distante mari si foarte mari, companiile de telecomunicatie utilizeaza cablu

Acces Data Media Service va ofera dispozitive de semnatura Topaz

Acces Data Media Service va ofera dispozitive de semnatura Topaz

Timpul petrecut cu rezolvarea unor chestiuni birocratice, precum rezolvarea actelor si dosarelor, realizarea semnaturii, poate

About Author