Stramosul autoturismului electric este un model creat in 1828 de inventatorul ungur Anyos Jedlik. Insa, odata cu aparitia motorului electric cu curent continuu, Davenport Thomas a construit o masina bazata pe acest echipament inovativ. La inceputul secolului 20 a fost creat un model de masina electric apropiat celor existente acum. Insa, infrastructura si descoperirea “aurului negru” au facut ca acest tip de masina sa fie uitat.
In trecut, autoturismul clasic reprezenta un mijloc de transport necesar. Insa, tinand cont de pretul de vanzare ridicat, doar cei din clasele sociale medii si superioare isi permiteau un astfel de autovehicul. Insa, datorita dezvoltarii infrastructurii si a cresterii numarului populatiei, cererea de masini a crescut de asemenea. Astfel, in prezent, autoturismul este un mijloc de transport utilizat in orice tip de societate.
Industria auto reprezinta un domeniu in permanenta schimbare, astfel incat constructorii de masini ofera clientilor modele noi, moderne si cu diverse optiuni atractive. In urma cu 10 ani, clientii tineau cont de siguranta familiei, dar si de design-ul caroseriei, in momentul in care doreau sa achizitioneze un autoturism. Datorita faptului ca autoturismul electric a revenit in atentia noastra, dupa mai bine de 100 de ani, clientii de autoturisme se orienteaza catre aceste modele, datorita sigurantei oferite si a costurilor scazute de intretinere.
Masinile electrice au un potential foarte mare, fiind extrem de avantajoase din toate punctele de vedere. Aceste masini sunt de un real ajutor in lupta mondiala impotriva poluarii datorita faptului ca sunt ecologice si functioneaza numai pe baza de energie electrica, iar emisiile de dioxid de carbon produse sunt nule.
Un alt avantaj al autoturismelor electrice este siguranta oferita. Fiind masini pe baza de energie electrica, riscul de explozie in cazul unui accident este extrem de scazut. De asemenea, sunt rezistente la foc, soferul si pasagerii avand 100% sanse de supravietuire. Masinile electrice nu au un rezervor pe care sa il umpleti cu benzina, ci o baterie ce se poate conecta la orice priza normala pentru a se incarca cu energie electrica. Astfel, puteti conecta masina la priza in momentul in care ajungeti acasa, stiind ca a doua zi dimineata veti avea masina incarcata si pregatita de drum.
Constructorii auto ce se axeaza pe producerea de masini electrice au renuntat la pedala de ambreiaj, cutia de viteze manuala sau la intregul sistem de incarcare a carburantului. Astfel, autoturismul electric este mult mai rezistent, are o durata mai mare de viata si este mult mai usor de utilizat.
Un alt avantaj de necontestat este reprezentat de economia financiara ce se poate realiza in timp prin achizitionarea unui astfel de autoturism. Cheltuielile periodice pentru umplerea rezervorului cu carburant vor fi inexistente, iar costul total de intretinere va fi mult mai scazut decat la un autoturism normal.
Se preconizeaza ca in viitorul apropiat, detinatorii de masini electrice vor avea posibilitatea de a incarca autoturismul in spatii special amenajate, aflate pe cele mai importante rute din tara. Insa, momentan, cei mai renumiti ingineri din domeniu lucreaza la tipuri de incarcatoare capabile de a oferi o autonomie ridicata cu o incarcare rapida de maximum 30 de minute.
Chiar daca masinile electrice iau cu asalt piata auto, dumneavoastra va puteti transforma oricand masina clasica cu motor pe carburant intr-un mod ecologic. Un pas spre acest vis este reprezentat de achizitia unui motor electric. BRACO INDUSTRIAL este unul din putini distribuitori ce ofera motoare electrice pentru diverse domenii de activitate. In plus, echipa companiei va poate oferi consultanta de specialitate, dar si service sau piese de schimb pentru motorul electric achizitionat. Pentru serviciile complete si intreaga gama de motoare sunteti invitati sa intrati pe www.bracoindustrial.ro.