articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Aspecte generale privind cutiile automate

Aspecte generale privind cutiile automate

🕔20.Jul 2015

Daca va numarati printre persoanele care prefera sa utilizeze foarte mult ambreiajul poate si din cauza traficului infernal din mediul urban mai ales in orele de vârf atunci utilizarea unei cutii automate este cea mai la indemâna solutie. De asemenea daca stiti ca sotia, mama, prietena si asa mai departe va utilizeaza masina foarte des atunci este recomandat si in aceasta situatie sa utilizati o cutie automata pentru a nu exista riscul sa provocati daune masinii ce ar putea fi costisitoare.

Aceste cutii automate au rolul de a va ajuta sa folositi mai putin schimbatorul de viteze si sunt recomandate mai mult pentru soferii aflati la inceput. Soferii experimentati au o preferinta mai mare pentru cutiile de viteze manuale pentru ca in acest fel pot simti mai bine masina si le permite sa se perfectioneze in continuu. Pe de alta parte pentru cineva care a utilizat toata viata cutii automate ii este mai greu sa utilizeze una manuala unde, sunt necesare cunostinte ceva mai avansate.

Un sofer incepator nu poate sa isi dea seama din prima când este momentul perfect pentru a schimba viteza la o cutie automata si din aceasta cauza masina poate scoate sunete ciudate ceea ce inseamna ca trebuie sa treaca la o treapta superioara de viteza. La aceste cutii automate, schimbarea treptelor de viteza se face in mod automat iar in acest caz interventia soferului este una destul de minima.

Cutia automata isi da seama de momentul prielnic pentru a trece la o noua treapta de viteza cu ajutorul unui calculator electronic care citeste informatiile provenite de la senzorii masinii. Pozitia pedalei de acceleratie si viteza masinii sunt alte elemente care ii dicteaza cutiei automate momentul in care trebuie sa treaca la o alta treapta de viteza.

Daca este avantajos sau nu sa utilizezi o cutie automata, acesta depinde si de fiecare sofer in parte, daca este unul experimentat atunci va consuma mai putine resurse ce pun masina in miscare.

Pe piata exista o gama diversificata de cutii automate special concepute pentru fiecare masina in parte. Acum despre ce contin aceste cutii automate de viteze putem spune ca se poate reduce totul la trei componente mari si late cum ar fi hidrotransformatorul, ansamblul de mecanisme planetare cu ambreiaje si frânele multidisc si modulul electro – hidraulic de comanda si control.

Intretinerea si durata de viata a cutiilor automate de viteze depind si de utilizator. Depinde si de modul in care se utilizeaza ambreiajul deoarece cu câteva trucuri bine puse la punct se poate controla masina cu usurinta.

Daca va aflati in cautarea unor cutii automate pe care sa le atasati masinii voastre pentru a-i mari eficienta si a usura modul de schimbare a vitezelor si inca nu ati gasit un specialist care sa va indrume catre cutia automata care se potriveste cel mai bine masinii, atunci va asteptam pe site-ul nostru www.reparatiecutieautomata.ro pentru a primi sugestii de la specialistii nostri.

Similar Articles
Alegerea corecta la procurarea  auto moto

Alegerea corecta la procurarea auto moto

Fiecare dintre noi, inca din copilarie, avem visul de a conduce propria masina. Odata ce

Reparatii cutii viteze automate

Reparatii cutii viteze automate

     Cutia automata este considerat  ansamblul pieselor care sunt complexe si care fac parte  din

Pasiune sau necesitate in obtinerea permisului de conducere, alegeti scoala soferi Brasov profesionista

Pasiune sau necesitate in obtinerea permisului de conducere, alegeti scoala soferi Brasov profesionista

Obtinerea permisului de conducere poate sa fie o necesitate sau poate sa fie o ambitie,

Inchirieri auto Bucuresti, cateva reguli de baza

Inchirieri auto Bucuresti, cateva reguli de baza

Cand vine vorba de inchirieri auto Bucuresti, ofertele nu sunt tocmai putine. Veti regasi atat

Modul de functionare al  electromotorului Loganului

Modul de functionare al electromotorului Loganului

Un sistem considerat a fi specific pentru  incarcarea auto este acela care e format din