articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Arta frumosului!

Arta frumosului!

🕔22.Jan 2013

Cultul pentru frumos a fost de-a lungul secolelor o parte integranta a spiritualitatii japoneze. Simtul estetic al japonezilor s-a adaptat intotdeauna progresului omenirii.

Ikebana reprezinta arta de aranjare a florilor in vase. Japonezii o considera o adevarata expresie a vitalitatii, o arta ce exprima mereu competitia dintre viata si moarte. Ikebana este o placere ce exprima pacea sufleteasca si echilibrul dintre om si natura. Incarcata de simboluri, aceasta arta a aparut in secolul VI, aranjamentele florale erau destinate amenajarii templelor budiste. In timp, Ikebana a inceput sa faca parte din viata de zi cu zi a acestor oameni, aranjamentele florale bucurandu-se de acelasi respect ca si Budha.

Un exemplu foarte elocvent al dorintei de echilibru dintre om si natura il reprezinta samuraii. Oameni puternici si cu principii solide, razboinici si conducatori, acestia practicau ikebana pentru a-si intregi spiritualitatea si a cauta mereu starea aceea speciala ce ii facea sa se simta strans legati de natura inconjuratoare, nu numai prin actiunile de zi cu zi. Acestia gaseau o mare satisfactie si pace sufleteasca privind o floare modesta asezata intr-un vas la fel de modest si imbinau viata tumultoasa cu linistea meditativa oferita de realizarea si contemplarea acestor aranjamente florale.

Unul dintre principile de baza ale unui aranjament ikebana consta in faptul ca el nu trebuie sa copieze natura, el trebuie sa o corecteze prin asezarea plantelor intr-un mod foarte simplu utilizand tulpini, ramuri desfrunzite si frunze cu un contur deosebit. Armonia si simplitatea acestor aranjamente florale si-au gasit locul in spatiile amenajate pentru a locui sau acolo unde muncim.

Un aranjament ikebana deasemenea trebuie sa sugereze trecerea timpului, pe langa cele trei componente cerul, pamantul si omul. Fiecare perioada de timp este reprezentata cu florile specifice realizand astfel o mica poveste a trecutului, prezentului si sperantei in viitor.

Floraria Ikebana din Baia Mare este locul unde fiecare din noi poate gasi simbolurile acestei arte stravechi. Aceste aranjamente florale va pot oferi prin simplitatea si frumusetea lor posibilitatea de a darui in mod simbolic ceva deosebit pentru cei dragi. Evenimentele din viata noastra pot fi marcate cu asemenea aranjamente florale de la Floraria Ikebana. Acest lucru da o alta dimensiune evenimentului si o stare de bine prin culoare si simplitate.

Ikebana este arta de a aduce viata vegetala la dimensiunile unei incaperi sau a unui vas prin simplitate si frumos. Intentia este de a transpune plantele intr-o noua viata si recrearea universului lor natural!

Similar Articles
Nunta, momentul acela in care muzica buna va trebui sa ridice toti invitatii de la masa

Nunta, momentul acela in care muzica buna va trebui sa ridice toti invitatii de la masa

Exista sanse minime ca doi viitori miri sa nu isi doreasca ca nunta lor sa

Elite Nail Art curs unghii cu gel Bucuresti

Elite Nail Art curs unghii cu gel Bucuresti

  Vrei sa urmezi un curs unghii cu gel din care sa inveti o multime de

Ceara de epilat

Ceara de epilat

Metoda pe care femeile le aleg ca si procedeu de epilare, considerata a fi cea

Free Comic Book Day: Sambata, 7 Mai, la  Red Goblin. Mii de benzi desenate vor fi oferite gratuit!

Free Comic Book Day: Sambata, 7 Mai, la Red Goblin. Mii de benzi desenate vor fi oferite gratuit!

Un nou fenomen cultural, Free Comic Book Day este o zi în care magazinele de

Cosuri de Paste de la Gift Express – surprinde-ti rudele si prietenii cu atentii aparte!

Cosuri de Paste de la Gift Express – surprinde-ti rudele si prietenii cu atentii aparte!

  Tot te gandesti la ce ai putea sa le cumperi cunoscutilor cu ocazia Sfintelor Sarbatori