articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Art Glass – Prelucrare sticla, o sursa continua de arta!

Art Glass – Prelucrare sticla, o sursa continua de arta!

🕔03.Apr 2014

Sticla a fost, este si cu siguranta va fi pentru totdeauna una dintre cele mai fascinante inventii ale omenirii. In ciuda faptului ca este solida, ea are proprietati ale lichidelor sau, mai degraba, ale unui lichid solidificat. Au trecut sute de ani de cand sticla a devenit un produs indispensabil pentru omenire, si prelucrarea sticlei este in primul rand o arta, iar apoi un mestesug. Sticla este considerata magica desi este facuta din bioxid de siliciu (nisip) prin ardere la temperaturi inalte si in amestec cu anumite substante. De aceasta magie a sticlei ne putem convinge si atunci cand deschidem portile atelierului Ion Art Glass din Sibiu. In procesul de prelucrare sticla, artistul Ion Tamaian si cei 50 de angajati ai companiei imbina talentul, pasiunea si dedicatia pentru a da nastere unor adevarate opere de arta.

Prelucrare sticla in inima Ardealului!

La trei ani dupa Revolutie, in localitatea Selimbar din judetul Sibiu, atelierul de creatie al obiectelor decorative ce apartine artistului Ion Tamaian incepea sa prinda tot mai mult viata in domeniul artei. De atunci si pana in zilele noastre, creatiile atelierului depasesc ordinul sutelor. Obiectele de arta din sticla create de artistul ardelean sunt originale. Datorita acestui fapt, creatiile sale sunt cunoscute atat in tara, cat si in strainatate. Tari europene cu traditie si istorie mult mai bogate decat ale Romaniei, precum Norvegia, Germania, Franta, Anglia, Italia, SUA si chiar Canada, au luat la cunostinta creatiile din Selimbar, prin plasarea lor in diferite galerii de arta interne. Totodata, obiectele artistice sunt vandute pentru galerii din intreaga lume in tari precum cele mentionate si multe altele.

“Toata viata mea a fost legata de sticlarie. Si tatal meu a fost sticlar. Langa satul nasterii mele, care se afla in apropiere de Satu Mare, era fabrica de sticla de la Poiana Codrului, cea mai veche din tara. Copil fiind, am vazut acolo prima data sticlarii lucrand si mi-au placut enorm. Si astazi am convingerea ca sticlarul nu-i doar un muncitor, ci un adevarat artist. Practic, am pornit-o de la zero…”. Iata, exprimata in doar cateva randuri, pasiunea artistului Ion Tamaian pentru aceasta arta de prelucrare a sticlei.

In ce consta aceasta prelucrare de sticla? 

Artistul Ion Tamaian si cei 50 de lucratori din atelierul sau lucreaza zilnic la transformarea unui lucru banal, sticla, intr-o opera de arta. Aceasta activitate presupune multa munca, rabdare, timp, imaginatie si dedicatie, dar mai presus de toate, talent si placere, calitati pe care Ion Tamaian le imbina prin munca sa si a celor 50 de angajati ai firmei. Din mainile lor pricepute au rezultat adevarate piese de arta care au fost vandute catre expozitii din tara dar si din afara tarii, deoarece obiectele firmei Ion Art Glass sunt recunoscute si solicitate la nivel international.

Ion Tamaian are o carte de vizita deosebita. Acesta este prin excelenta un artist sticlar, lucru rezultat atat prin absolvirea in 1982 a Academiei de Arte “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, cat si prin prestatiile sale plastice prezentate si apreciate in nenumarate expozitii de grup si personale, nationale si internationale de prestigiu, ca membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Dupa Revolutie, a participat la expozitii ca: Paris (Franta 1993), Heilbron (Germania 1996), Coblenz (Germania 1997), Frankfurt (Germania 1998) sau Wurtzburg (Germania 1999).

Date de contact:

Str. Stadionului , Selimbar, Sibiu

Telefon: 0269 560 212

Articol oferit de 2biz.ro  

Similar Articles
Dezbateri despre culori pentru pictura? Nu, este doar ProfiART!

Dezbateri despre culori pentru pictura? Nu, este doar ProfiART!

Va rugam, haideti sa intelegem mai intai ce sunt culorile? Sau mai bine haideti sa

Universultau.ro-Sisteme de joaca  Rainbow Play, cele mai in voga jucarii ale momentului!

Universultau.ro-Sisteme de joaca Rainbow Play, cele mai in voga jucarii ale momentului!

Sunt faimoase in intreaga lume, distractive, simpatice si dorite de toti copii! Sistemele de joaca

Mystery Rooms Escape- joc camera misterelor

Mystery Rooms Escape- joc camera misterelor

Pentru o distractie maxima si de neuitat,plina de adrenalina si incercari, ia-ti prietenii si vino

Panza pe sasiu

Panza pe sasiu

Ca si oricare arta, pictura a simtit nevoia de circulatie si distributie, fapt ce a

Informatii generale despre culori de ulei

Informatii generale despre culori de ulei

Culorile de ulei sunt utilizate inca dinaintea secolului XV in diferite utiliati. Posibilitatea de utilizare